A Borussia Dortmund nevezte a BL-be a 15 éves csodatinijét!

A nevét már szinte mindenki ismeri, pedig még csak 15 esztendős. A BVB akadémiájának legújabb gyémántja fénysebességgel hódíthatja meg a futballt, és alig több, mint egy hónap múlva pedig nemzetközi rekordokat döntögethet meg.


A Borussia Dortmund benevezte Youssoufa Moukokót a Bajnokok Ligája 2020/21-es idényére, ezzel ő lehet a legfiatalabb pályára lépő játékos a sorozatban, mert amennyiben lehetőséghez jut a BVB – Club Brugge csoportmérkőzésen november 24-én, akkor 16 éves és 4 napos lesz. A jelenlegi csúcstartó Céléstine Babayaro, aki 16 évesen és 84 naposan kapott lehetőséget még 1994-ben az Anderlecht színeiben egy Steaua Bukarest elleni találkozón.

A legfiatalabb gólszerzővé is válhat, ha betalál, ezzel a Barcelona ifjú titánját, Ansu Fatit taszítaná le a trónról, aki 17 évesen, 1 hónaposan és 10 naposan talált be tavaly az Inter ellenében.

A 15 éves éves csatár már az U20-as német válogatottban is bemutatkozott, két találkozón lépett pályára, azonban gólt még nem sikerült szereznie. Az idei idényt is elképesztően kezdte Moukoko, ugyanis mindössze két mérkőzésen lépett pályára, ám ezeken hat gólt is szerzett. Egy U19-es bajnoki meccsen és egy Kupamérkőzésen kapott lehetőséget és mind a kettőn mesterhármast jegyzett a Dortmund csodatinije.