NL: Gulácsi és Szoboszlai nélkül is pontot szerzett Oroszországban a Rossi-csapat

A gól nélküli döntetlennel végződő meccs azt is jelenti, hogy a Nemzetek Ligája három idegenbeli találkozóján nem kapott gólt a ma legjobbjait nélkülözni kényszerülő magyar válogatott.

1. félidő: A mérkőzés első lehetősége az oroszok előtt adódott a 10. percben, de Ozdojev rossz döntést hozott a kapu előtt. A 26. percben egy lecsorgó labdát szedett össze Orbán, de jócskán fölélőtt a lipcsei védő. Az első félidőben ezeken a lehetőségeket kívül leginkább a mezőnyben zajlott a játék, a meccset az oroszok kezdték jobban, majd felvették a ritmust a mieink, és néhány lövést is elvállaltak a támadóink. A játékrész vége az oroszoké volt, de a hazaiak pontatlanok voltak a kapu előtt, így az első félidőben egyik hálóőrnek sem kellett védenie.

2. félidő: A második játékrészt is az oroszok kezdték veszélyesebben, Dzjuba lövését védte Dibusz. Az 58. percben ismét az oroszok alakítottak ki helyzetet, Ionov a kapufát találta el, majd a kipattanót mellélőtte. A 67. percben magyar ziccert is láthattunk, Nego lövését blokkolta Zsirkov. A 72. percben újabb orosz helyzetet jegyezhettünk fel, Dzjuba fejelt mellé. A második játékrészben fölényben játszott Oroszország, több veszélyes lehetőség is kialakult Dibusz kapuja előtt, de amikor kellett a helyén volt a Ferencváros kapusa, mi kevésszer jutottunk el lövőhelyzetig, igaz egy nagy helyzetünk így is volt, de Nego lövését Zsirkov blokkolta, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Oroszország – Magyarország 0-0 (0-0)
Helyszín:
 VTB Arena (Moszkva); Vezette: Oliver
Sárga lap: Ozdoev (35.), Kurdyashov (63.), ill. Botka (25.), Fiola (71.), Szalai A. (87.)

Oroszország: Sunyin – Szmolnyikov, Szemjonov, Kudrjasov, Zsirkov (Karavaev, 67.) – An. Mirancsuk (Bakaev, 55.), Zobnyin, Ozdojev (Sobolev, 81.) – Ionov (Gazinskiy, 67.), Dzjuba, Kuzjajev (Mostovoy, 55.). Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov

Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Gazdag (Nagy Á., 46.), Kalmár (Schafer, 77.), Holender (Fiola, 46.) – Szalai Á. (Könyves, 83.), Nikolics (Varga K., 61.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

A B-divízió 3. csoportjának másik mérkőzése:

Törökország – Szerbia 2-2

A B-divízió 3. csoportjának állása:

A góllövőlista élmezőnye:

(A tabellákat köszönjük az eredmenyek.com-nak!)