Real Madrid: Courtois nagyinterjút adott a Cadena SER-nek

A belga válogatott kapusa kihagyta egy kisebb sérülés miatt Belgium mérkőzéseit, így a Real Madrid sztárja ráért interjút adni a legnagyobb spanyol rádióhálózatnak, vagyis a Cadena SER-nek. Szemelvények következnek a Tuttomercatowebnek köszönhetően.

A 28 éves Courtois 2018-ban érkezett a Chelsea-től, és azonnal a Real Madrid elsőszámú kapusa lett, Keylor Navas kárára. Ugyan a belga kapuvédőnek kezdetben voltak hullámvölgyei, ám továbbra is a világ legjobbjai között emlegetik. A kényszerpihenőn lévő játékos így nyilatkozott jelenlegi állapotáról:

„Jól vagyok, inkább pihentem a válogatott esetében, mert a Levantéval vívott meccs után nem voltam a legjobb állapotban. Erről az edző döntött.”.

És, ha már az edző: miként gondolkodik Zidane-nal kapcsolatban?

„Mindig is éreztem a bizalmát irántam. Ha egy nehéz pillanaton mész keresztül, és az edző nincs veled, a nehéz lesz minden. Ő nagyszerű edző és ez az eredményekben is megmutatkozik.”

Mit hozhat a jövő?

„Jó lenne, ha a pályafutásom hátralévő részében itt játszhatnék. Meglátjuk, még korai, de szeretnék sok évig itt maradni.”

Mi a helyzet vajon a honfitársával, Eden Hazard-ral, aki csak nehezen lendül bele a Real Madridnál?

„Eden minden értékét be akarja bizonyítani. Ezt jól látom, és remélem hogy hamarosan képes lesz erre. Nagyon sok balszerencsés sérülése volt. Nem volt egyszerű időszaka. Jól edz, és biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül berobban, és sok örömet okoz majd a Real rajongóinak.”

A válogatott szünetet követően a Real Madrid szombaton máris visszatér a LaLigába. A címvédő „Királyiak” a Cádizt fogadják.