A Chelsea lemosta a pályáról a Cityt a rangadón – videóval

A Premier League 14. fordulója igazi csúcsrangadóval indult, a listavezető Chelsea csapata a tabella harmadik helyén álló Manchester City otthonában lépett pályára. A londoniak nyolcadik győzelmükre készültek zsinórban azonban Guardiola csapatának is volt egy pár szava.

2016-12-03t134949z_123774589_mt1aci14691670_rtrmadp_3_soccer-england-mci-che

Manchester City – Chelsea 1:3 (1:0)
Helyszín: Etihad Stadion (Manchester) Vezette: Taylor
Gólszerzők: Cahill (45., öngól) ill. Costa (60.). Willian (70.), Hazard (90.)
Sárga lap: Otamendi (17.), Navas (81.) ill. Kanté (50.), Fabregas (90+8.), Chalobah (90+8.)
Kiállítva: Agüero és Fernandinho (90 +8.)

Manchester City: Bravo – Stones (Iheanacho 78.), Otamendi, Kolarov  – Fernandinho, David Silva, Gündogan (Yaya Touré 76.), Sané (Clichy 69.) – Agüero, De Bruyne, Navas. Vezetőedző: P.Guardiola

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Cahill, David Luiz – Moses, Fabregas, Kanté, Alonso – Pedro (Willian 50.), Costa (Chalobah 85.), Hazard (Batshuayi 90+4.). Vezetőedző: A. Conte

A találkozó első percétől kezdve komoly taktikai csatát láthattunk, Guardiola idén először három védős rendszerrel küldte pályára a manchesterieket ami a Chelsea-nél nagyon sikeresen működik. Amióta Conte három védős rendszerre állt át a londoniak hét mérkőzést nyertek zsinórban és a legutóbbi fordulóban törték fel 600 perc után a védelmüket is, nevezetesen a Tottenham és Eriksen. A találkozó első komoly lehetőségét a londoniak dolgozták ki a 14. percben, Hazard tüzelt kapura egy labdaszerzést követően, lövése azonban nem sokkal kerülte el a kaput. Hazard egyébként még nem szerzett gólt a Manchester City ellen pályafutása során. A hazaiak a 20. percben Agüero révén lőhettek kapura, Courtois azonban kitolta a léc alól az argentin löketét. A 25. percben egy pontrúgást követően Fernandinho a Chelsea kapujába fejelt azonban a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Az ellentámadsából a Chelsea komoly lehetőséget alakított ki, Hazard eltolta a labdát Bravo mellett és nem tudott a kapuba lőnni. A 33. percben óriási lehetőséget szalasztott el Manchester City a vezetés megszerzésére,  Silva keresztlabdáját Sané tette be középre Agüerónak akinek lövését óriási mentéssel Azpilicueta blokkolta az utolsó pillanatban. A 42. percben újabb komoly hazai lehetőség maradt ki, Navas és De Bruyne összjátékát követően a belga adta középre a  labdát amit Agüero mellé lőtt óriási ziccerben. A manchesteriek komoly nyomás alá helyezték a hajrában Courtois kapuját, a félidő utolsó perceiben egy manchesteri beadást követően a Chelsea védője Gary Cahill a saját kapujába jutatta a játékszert a hazai szurkolók legnagyobb örömére.

2016-12-03t131937z_123772777_mt1aci14691577_rtrmadp_3_soccer-england-mci-che

A második félidő első komoly lehetőségét is a hazai gárda dolgozta ki a 48. percben Kevin De Bruyne kapott remek labdát a kapu előterében és kihagyja a kihagyhatatlant. Laposan a kapu közepébe próbált lőni, azonban a kapus védeni tudta próbálkozását. Az 53. percben újabb komoly hibát követett el Gary Cahill a saját kapuja előtt, amire Agüero csapott le, de nem tudta a hálóba jutattnia játékszert mivel Courtois hárította a kísérletét. Az 58. percben egy kontrából megszerezhette volna a City a második találatát azonban De Bruyne közvetlen közelről a felső lécet találta telibe. A Sok kihagyott manchesteri helyzet a 60. percben megbosszulta magát, Costa kapott egy remek labdát amit a tizenhatoson kívülről a kapu bal alsó sarkába vágott védhetetlenül. Két perccel később ismét vezethetett volna a Manchester City, Agüero lövését azonban óriási bravúrral hárította Courtois. A 65.  minutumban De Bruyne beadását követően Agüero elől mentett óriásit Victor Moses az utolsó pillanatban. A 70. percben egy kontrat követően Willian kapott egy remek labdát, szólója végén pedig Bravo kapujának bal alsó sarkába lőtt a brazil. A 81. percben Cahill javíthatta volna hibáját azonban fejesét Bravo könnyedén fogta. A hajrában Hazard végleg eldöntötte a három pont sorsát miután egy kontra után kilőtte a bal alsót. Ezzel pedig zsinórban nyolcadik győzelmével megállíthatatlan Antonio Conte együttese. A végén elszabadultak az indulatok Agüero belépője után, az argentin és Fernandinho is piros lapot kapott. A fegyelmi bizottságnak lesz dolga az tény a kakaskodás után várhatóak további eltiltások is.

https://www.youtube.com/watch?v=3Kj5SfBPvQU

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor