OTP Bank Liga: Három perc elég volt a listavezetőnek

A második félidő első negyedórájában eldöntötte a három pont sorsát a Vasas, a DVTK így továbbra is csak szenved.

vasasfc.hu

vasasfc.hu

1. félidő

Ahogyan várható volt, a listavezető mindenképpen szerette volna megőrizni első helyét, így aztán nagy elánnal vetette magát a küzdelemben Michael Oenning együttese, olyannyira, hogy az első percekben mindössze egy ízben okozott némi riadalmat a miskolci alakulat, ám Nagy Gergely résen volt. Ellenben Remili beadásait nem mindig tudták hatástalanítani a látogatók, minek következtében Ristevski egy szép támadás végén lőtt fölé. A félidő derekán Vida Máté próbálkozott, Rados nagy bravúrral védeni tudott, majd a hajrához közelítve előbb egy véleményes szituációban Vela esik el a védők között, majd Ristevski beadását sem Remili, sem Ádám Martin nem tudta kapura perdíteni, míg a kipattanót Murka bombázta fölé. Az utolsó percekben egy nagy Vela-lehetőséget, és egy Rados-védést hoztak.

2. félidő

Úgy tűnik az öltözőben maradt a Diósgyőr, hiszen alig telt el negyedóra, kétgólos előnybe került a házigazda. Előbb Remili beadása után Murka lövésébe ért bele szerencsétlenül Németh Milán, majd Ádám Martin szabadrúgása után Vaskó kapásból a léc alá bombázott. S hogy ne legyen kolbászból a kerítés, a két gyors gólt követően is támadásban maradtak a piros-kékek, mi több, negyedórával a vége előtt el is döntötték a meccset: Berecz kis terülten kényszerítőzött Királlyal, a visszakapott labdát öt méterről lőtte a kapuba. A végére teljesen összeomlottak a borsodiak, akiket csak Rados mentett meg a még nagyobb zakótól. A Vasas ezt a fordulót is élen zárja, míg a DVTK visszacsúszott a kiesőhelyekre.

Vasas – DVTK 3-0 (0-0)
Bozsik stadion, vezette: Vad II. István
Gólszerzők: Németh M. (58., öngól), Vaskó (61.), Berecz (75.)
Sárga lapok: Burmeister (47.) ill.: Lázár P. (43.), Németh M. (65.)
Kiállítás:

Vasas: Nagy G. – Burmeister (Vaskó, 47.), Korcsmár, Ristevski, Hangya – Berecz (Czvitkovics, 77.) – Vida, Murka, Pavlov, Remili – Ádám M. (Király B., 68.)

Diósgyőr: Rados – Lázár P., Jagodinskis, Németh M., Eperjesi (Bacsa, 64.) – Daushvili, Bognár I., Kitl – Nemes, Vela (Delgado, 73.), Makrai

Gavalovits Sándor