La Liga: Simán győzött a Villarreal Gijónban – videóval

Nagyon könnyedén nyert a Villarreal a Sporting Gijón ellen a szombati nap nyitómeccsén. Ezzel a győzelemmel már biztosan a negyedik helyről várják az új évet. 

640x360_17135330_f7a0357

Forrás: laliga.es

Sporting Gijón – Villarreal: 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Carmone (89.) ill. Dos Santos (12.), Sansone (19.) Pato (74.)
Sárga lapok:  Amorebieta (55.), Cases (60.) ill. Soriano (40.)
Kiállítás:  – ill. –

Egyértelmű fölényben volt a Villarreal a meccsen, hiába próbálkozott a Sporting Gijón. Elég korán, a 12.  percben meg is szerezték a vezetést. Roberto Soriano lőtte át a tizenhatoson a labdát, ami épp Dos Santos elé került, aki pedig szépen a jobb felső sarokba csavarta azt. A következő gólra sem kellett sokáig várni, a 19. percben Sansone növelte az előnyt. Az egész meccsen zseniálisan futballozó Pato lőtte kapura a labdát, de végül az olasz csatár juttatta be a hálóba. A 42. percben Pato viszont gól lőtt, a játékvezető viszont les miatt érvénytelenítette, viszont a visszajátszásokból látszott, hogy nem volt az.

A második félidőben bátran jött ki a Gijón, de nem jött össze nekik a gól, és a védekezéssel is hadilábon álltak. A Villarreal nagyon könnyen tudott kialakítani támadásokat, nagyon gyorsan kerültek a hazaiak kapuja elé és sorban jöttek a veszélyesebbnél-veszélyesebb helyzetek. A 74. percben a zseniálisan játszó Pato is megkapta végül a maga gólját. Most Sansose szolgálta ki egy nagyon pontos passzal csapattársát, aki a kapu közvetlen közelében lőhette a hálóba a labdát. Lejátszott volt a meccs, azonban a 89. percben szépíteni tudott a Gijón. Bruno Sorianóról pattant el a labda a hazaiak támadásánál, majd Carmone fejelt a hálóba egy zseniális mozdulattal.

Szigeti Andrea