Costa villant, zsinórban 11-nél jár a Chelsea – videóval

A hétközi 16. forduló után máris rendezik a 17. fordulót a hétvégén. A forduló nyitómérkőzésén londoni derbyt rendeztek a Crystal Palace otthonába a listavezető Chelsea együttese látogatott, akik már zsinórban 10 győzelemnél tartottak a forduló előtt.

630132248

Crystal Palace – Chelsea 0:1 (0:1)
Helyszín: Selhurst Park (London) Vezette: Moss
Gólszerzők: Costa (44.)
Sárga lap: Ward (17.), Delaney (82.) ill. Costa (27.), Moses (60.), Fabregas (90+2.)
Kiállítva: 

Crystal Palace: Hennessey – Ward, Delaney, Dann, Kelly (Fryers 84.) – Ledley, McArthur – Puncheon (Townsend 77.), Cabaye (Campbell 79.), Zaha – Benteke. Vezetőedző: A. Pardew

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Cahill – Moses (Ivanovic 79.), Kanté, Matic, Alonso – Willian (Fabregas 64.), Costa (Batshuayi 89.), Hazard. Vezetőedző: A. Conte

A londoni kékek óriási formában futballoznak az elmúlt hetekben, az Arsenal elleni vereséget követően zsinórban 10 sikernél tartanak Antonio Conte tanítványai. Conte megtalálta a megfelelő felállást és a taktikát és Diego Costa is bombaformában termeli a gólokat, már 12-nél jár a szezonban. A hazai Crystal Palace rendkívül rossz formában várhatta a találkozót, legutóbbi 10 mérkőzésükből hetet elvesztettek. Legutóbb hazai pályán a Manchester United ellen kaptak ki a 88. percben kapott gólla. Tegyük hozzá sok esetben az utolsó percekben szenvedtek vereséget Alan Pardew fiai, mint például a Swansea elleni 5:4-es mérkőzésen vagy a Burnley elleni 3:2 alkalmával is az utolsó pillanatokban kaptak ki. Alan Pardew a Newcastlenél eltöltött négy és fél év alatt többször is eljátszotta, hogy a csapatát sújó hihetelen sorozatokat egy meglepő győzelemmel szakították meg, és most a Chelsea ellen is erre készültek. Erre volt is esélye Pardew csapatának, hiszen tavaly a Stamford Bridgen 2:1-es győzelmet arattak Cabayék.

A találkozó első negyedórája kiegyenlített játékot hozott, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben a középpályán komoly taktikai csata folyt. Az első komoly lehetőségre 21 percet kellett várni, ekkor a hazaiak előtt adódott komoly lehetőség miután Kelly beadását követően Puncheon lőtt a kapu mellé. Diego Costa hosszú meccsek óta nem volt  képes összeszedni a szezonbeli ötödik sárga lapját, nos ez a Crystal Palace elleni mérkőzésen megtörtént és a 22. percben begyűjtötte a spanyol támadó ötödik sárgáját és a Bournemouth elleni hazai mérkőzésen Atonio Conte nem számíthat támadója játékára eltiltás miatt. Az első félidőben harmatgyenge produkciót láthattunk mindkét fél részéről. A hajrában mégis a Chelsea szerzett vezetést első komoly helyzetéből, Azpilicueta remekül ívelte középre a labdát amit Diego Costa fejelt a kapu jobb oldalába. A spanyol támadónak ez volt a szezonbeli 13. találata.

2016-12-17t132543z_124982743_mt1aci14705425_rtrmadp_3_soccer-england-cry-che

A második félidő elejét rögtön egy hazai helyzet nyitotta, miután Cabaye lövését Courtois másodszorra tudta hárítani. A 49. percben a londoni kékek is veszélyeztettek, Kanté távoli löketét Hennessey csak kibokszolni tudta. A folytatásban a hazaik aktívabbá váltak és próbáltak egyenlíteni, először az 53. percben majd két perccel később veszélyeztettek a hazaiak, de a listavezető Chelsea védői tisztázni tudtak a Palace játékosai elől. A hazaiak nyomása egyre inkább érződött, a Palace teljesen beszorította a londoni kéket a kapujuk elé, de komoly ziccert nem sikerült kialakítaniuk. A 63. percben hosszú idő után jutott el a Palace kapujához a Chelsea, ekkor Moses került helyzetbe lövését azonban a hazai védelem blokkolni tudta. Antonio Conte láthatóan nem volt elégedett a pályán látottakkal és beküldte Fabregast Willian helyére. A 67. percben ismét a londoni kékek kerültek helyzetbe, Moses beadása után Alonso lőtt éppenhogy a kapu mellé. A cserét követően a Chelsea aktívabb lett és átvették a játék irányítását, és jöttek is a komoly helyzetek. A 69. percben Fabregas középre tartó lövésénél majd Kanté próbálkozásánál kellett bravúrt bemutania a Palace kapusának. A 74. percben Marcos Alonso kapott egy remek labdát, amit a kapu jobb oldalába próbált lőni azonban Hennessey ezúttal is résen volt és hárított. A 83. percben egy szabadrúgást követőn a vendégek játékosa Marcos Alonso a felső lécet találta telibe. A Chelsea győzelmi szériája ezzel pedig tovább tart, immáron 11 győzelem zsinórban, a Crystal Palace pedig továbbra is komoly gondban.

https://www.youtube.com/watch?v=VuL3bo_zkyg

Képek: premierleague.com

Ondik G.