Vasas: „Jól érzem itt magam!” – James Manjrekar

Harmadik magyarországi klubjában futballozik James Manjrekar, aki hazája válogatottjában is bemutatkozhatott, most pedig az egyik kanadai lapnak beszélt tapasztalatairól.

pic2_2164

Még mindössze 23 esztendős a kanadai válogatott James Manjrekar, de már megfordult Németországban és Spanyolországban is, ám nem bíztak benne, így került a képbe a magyar bajnokság és a Pécs. Négy éve érkezett hazánkba, és a baranyai klubnál rögtön megkapta a lehetőséget a bizonyításra. „Európában akartam focizni, ezért több helyen is jelentkeztem próbajátékra, voltam Németországban és Mallorcán is. Aztán adódott a magyarországi lehetőség Pécsen, ahol először éreztem azt, hogy hisznek bennem. Tudtam, hogy ez a nehezebb út, de hittem benne, ezért maradtam – beszélt tapasztalatairól Manjrekar a Red Nation című lapnak, aki ősszel négy bajnokin viselhette a Vasas szerelését. – Az őszi idényem a Vasasnál nehéz volt, sérült voltam a felkészülés alatt, és a válogatott szünetek is megszakították a szezont. Így nem tudtam olyan nagy hatással lenni a csapatra, mint remélték.”

Ám ez nem vette kedvét, mi több, tavasszal már szeretne többet segíteni. „Bosszantó, de dolgozom tovább, hogy ez a trend megforduljon. Magyarország remek hely, a futball színvonala jó, és kifejezetten érdekesek a meccsek, mert ebben a szezonban tényleg bárki bárkit legyőzhet.”

Megkérdezték, légiósként miként látja a kanadai futball helyzetét. „A kanadai futball kulcsa az lehetne, ha saját ligát alapítanának, mert bár az MLS-ben van három kanadai csapat (Montréal, Toronto, Vancouver), a kanadai játékosok idegenlégiósnak számítanak.”

Manjrekar tehát Pécsen mutatkozott be a magyar NB I-ben 2012-ben, majd Diósgyőr érintésével került jelenlegi csapatához.

Gavalovits Sándor