Átigazolásfigyelő: Az AC Milan lehetséges érkezői és távozói

Az AC Milan drukkereknek valószínűleg percről-percre változik a kedélyállapota, hiszen egyik nap arról lehet olvasni, hogy André Silva érkezik a csapathoz, a másik nap viszont arról, hogy nem hosszabbít szerződést a világ egyik legígéretesebb kapusa Gianluigi Donnarumma. De nem csak róluk szólnak a hírek a vörös-feketéknél. Íme egy kis átigazolási körkép. 

AC-MILAN-TRANSFER1

Hivatalos és lehetséges érkezők

Mateo Musacchio négy éves szerződést írt alá még május végén. Az argentin védőt a Villarrealtól igazolták el. Musacchio segítségére lehet új csapatának, nagyon mozgékony, remekül blokkol és szereti építeni az akciókat. A spanyol bajnokságban 2010-ben debütált, és összesen 249 mérkőzést játszott a Villarreal színeiben. A válogatottban 2011-ben mutatkozott be egy Nigéria elleni barátságos meccsen. A 26 esztendős játékos 18 millió euróért kelt el.

Az olasz bajnokságból is próbál meríteni a Milan. Kétéves kölcsönszerződést írt alá Franck Kessie, aki az Atalantából érkezik. Az elefántcsontpartinak remek adottságai vannak, a középpálya szinte minden területén bevethető. Az Atalantához 2015-ben csatlakozott. Bár még csak húsz éves, az előző szezonban 29 meccsen játszott, és alapemberré vált.

Musacchio mellett, még egy védővel erősített a piros-fekete klub, miután leigazolták a svájci Ricardo Rodriguezt. Az ex-wolfsburgi szintén négy évre írt alá. A 24 éves balhátvéd a Wolfsburg előtt a Zürich-nél játszott. A Farkasokkal megjárta a Bajnokok Ligáját, nyert egy Német Kupát és egy szuperkupát.

A legnagyobb hír a vörös-feketéknél minden bizonnyal az, hogy sikerült leigazolniuk 38 millió euró ellenében André Silvát. A köztudatba berobbanó 21 esztendős portugál tehetség öt évre írt alá. Silva hatalmas fogás, még Cristiano Ronaldo is elismerően beszélt róla – ” Abban bízom, hogy visszavonulásom esetén biztonságos kézben lesz a válogatott. André fiatal, tehetséges, Európa egyik legígéretesebb játékosa.”  André Siva volt a Porto legnagyobb fegyvere a tavalyi szezonban: 44 meccsen 21 gólt lőtt. A nemzeti csapatban 8 mérkőzésen 7-szer volt eredményes.

silva

André Silva jövőre Milan mezben szerepelhet (Foto: acmilan.com)

Még csak pletyka, de sokan tényként kezelik, hogy James Rodríguez elmegy Madridból. A Milan szívesen látná a kolumbiait csapatában, de ezzel nincsenek egyedül. A Paris Saint-Germain és a Manchester United is bejelentkezett érte. Korábban írtuk, hogy a Milan 60 milliós ajánlata túlnőtt a párizsi és a manchesteri pénzösszegen is. Hogy James hol folytatja karrierjét az még a jövő zenéje.

Lehetséges távozók

Szintén szót ejtettünk korábban arról, hogy Carlos Bacca elhagyja a Milant. Ez kezd még biztosabbá válni mióta leigazolták André Silvát. A Paris Saint-Germain és az Everton érdeklődését is felkeltette Bacca. A franciák Ibrahimovic elvesztése óta küzdenek csatárhiánnyal, míg az angoloknál Lukaku pótlása lehetne a kolumbiai.

Donna

Donnarumma szíve hová húz? (Foto: acmilan.hu)

Az átigazolási szezon egyik legnagyobb szenzációja lenne ha, Gianluigi Donnarumma másik csapatnál folytatná. Erre azonban minden esély megvan, hiszen nem szeretné meghosszabbítani a szerződését a fiatal kapus. Ezáltal 2018 nyarán már ingyen elvihető. Korábban beszámoltunk arról kik lehetnek a befutók, de az biztos, hogy a Milannak lesz még ehhez egy-két szava.