Kane bekezdett, rangadót nyert Liverpoolban a Spurs! – videóval

A Premier League negyedik fordulójának másik rangadójá Liverpoolban rendezék, ahol az Everton az előző szezon ezüstérmesét a Tottenham együttesét fogadták hazai pályán a Goodison Parkban.

2017-09-09T143115Z_1265081882_RC1E9D229230_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-EVE-TOT

Remek hangulat fogadta a csapatokat a liverpooli Goodison Parkban. Már az első perctől kezdve remek iramot diktáltak a csapatok. A vendégek kezdőjében először kapott lehetőséget az Ajaxtól szerződtetett Sanchez. A találkozó első komoly gólszerzési lehetősége a 12. percben adódott a Tottenham előtt, Alli remekül készítette le lövésre a játékszert Eriksennek, a dán pedig a kapu jobb oldala mellé durrantott. A Spurs aktívabb volt a találkozó elején és több alkalommal is veszélyeztették Pickford kapuját, így volt ez a találkozó 15. percében is, előbb Davies lövését blokkolták a liverpooli védők majd Kane lövése kerülte el a kapu bal oldalát.  A vendégek továbbra is jobban akartak futballozni és a 28. percben egy nem mindennapi gólt szerzetek a Spurs játékosai. Harry Kane a tizenhatos jobb sarkáról küldte kapu elé a játékszert ami a kapuba csapódott, ami jócskán meglepte Pickford kapust. Kane ezzel megszerezte 100. gólját is a Premier League-ben. Egy perccel később Sissoko került ziccerbe, Pickford azonban belekapott még a lövésbe, igaz az akció lesen történt, de annak ellenére szép jelenet volt. A 34. percben Ramirez kapáslövését blokkolták a vendégek védői. A félidő hajrájában a Spurs másodszor is betalált, miután Davies lövését még Pickford hárítani tudta de a kipattanó éppen Eriksen elé szállt a dán pedig nem hibázott és Pickford kapujába bombázott. A találkozó 45. percében Dele Alli is feliratkozhatott volna a góllövők listájára, az előző szezon legjobb fiatal játékosa luftot rúgott a jobb oldalról érkező beadásánál. A félidő végén még Kane eresztette meg egy lövést, de a kapu jobb odala mellé szállt, ezzel pedig kétgólos előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

2017-09-09T143140Z_989671689_RC1CB33C8E40_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-EVE-TOT

Fordulást követően szinte még el sem kezdődött a második játékrész a vendégek újabb gólnak örülhettek, miután Davies beadása után Kane tisztán lőhetett Pickford kapujába. A folytatásban mintha a liverpooli kékek az öltözőben ragadtak volna, a vendégek sorra dolgoztak ki nagyobbnál nagyobb ziccereket. A találkozó 53. percében Eriksen ziccerét fogta óriási bravúrral sokadjára már Pickford. Egy perccel később ismét a hazaiak hálóőrének akadt dolga, miután Kane lövését kellett hárítania. Az 59. percben egy szögletet követően Sissoko növelhette volna négyre a vendégek előnyét, de a francia a kapu fölé fejelte ziccerét. A folytatásban a vendégek visszavettek és a hazaiak előtt adódott egy pár szépítési lehetősége, azonban sem Rooney sem Sigurdsson nem találta góllövő cipőjét ezen a délutánon a remekül szervezett Spurs védelem ellen.

Everton – Tottenham 0-3 (0-1)
Helyszín: Goodison Park (Liverpool) Vezette: Scott
Gólszerzők: Kane (28., 46.), Eriksen (42.)
Sárga lapok: Williams (5.), Gueye (57.) , Rooney (88.) ill. Alderweireld (13.)
Kiállítás: 

Everton: Pickford – Martina, Williams, Keane – Baines, Gueye, Schneiderlin, Sigurdsson, – Klaaseen (Davies 46.), Rooney – Ramirez (Calvert-Lewin 46.). Vezetőedző: Koeman.

Tottenham: Llrois – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Dier, Sanchez – Sissoko (Winks 78.), Alli, Eriksen (Dembelé 71.)- Kane (Son 85.). Vezetőedző: Pochettino.

https://www.youtube.com/watch?v=uG0MTtRn_-M

A szombati játéknap másik mérkőzésén:

Brighton – West Bromwich 3-1 (1-0)
Helyszín: Amex Stadium (Brighton) Vezette: Kavanagh
Gólszerzők: Gross (45., 48.), Hemed (63.) ill. Morrison (77.)

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor