Újabb Morata góllal győzött Leicesterben a címvédő Chelsea! – videóval

A PL szombati játéknapján pikáns összecsapásra került sor, hiszen az előző szezon két bajnoka feszült egymásnak. A 2016-os bajnok Leicester City hazai pályán fogadta az előző kiírás bajnokát a Chelsea együttesét.

844869932

Az átigazolási időszakban mindkét csapat játékosait topklubok környékezték meg, de végül többen is maradtak jelenlegi csapataiknál, így volt ez Mahrez és Vardy esetében is akiket a Chelsea is szerződtetni szeretett volna. Végül a címvédő londoniak Danny Drinkwatert szerződtették az átigazolási szezon utolsó pillanatában. Drinkwater pedig már a Leicester elleni mérkőzésen debütálhatott hiszen Antonio Conte nevezte a mérkőzésre és a kispadon kezdte a rókák elleni mérkőzést. A Leicester számára rendkívül nehéz sorsolás várt az első fordulókban a PL-ben, hiszen már játszottak az Arsenal és a Manchester United együttesével is idegenben és mindkét mérkőzést elvesztették Mahrezék. A címvédő Chelsea számára sem a legjobban indult a szezon, hiszen hazai blamával kezdtek címvédő londoni kékek, kikaptak ugyanis a Burnley együttesétől, majd javítottak Hazardék a Tottenham és az Everton legyőzésével. A találkozó a Chelsea óriási fölényével kezdődött, Antonio Conte együttese birtokolta ugyan többet a labdát, de a mérkőzés elején komoly ziccereket nem tudtak kialakítani a címvédő londoniak. Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott a 26. percben, Jamie Vardy lövése azonban a kapu mellé ment. A vendégek a 35. percben Alvaro Morata révén veszélyezettek a Real Madridtól szerződtetett támadó lövését a hazai védelem blokkolni tudta. A félidő hajrájában a rókák közel kerültek a vezetés megszerzéséhez miután Slimani kapott egy remek labdát, az algériai válogatott játékos azonban nem tudta a hálóba jutattni a játékszert miután Courtois óriási védést mutatott be. A találkozó 41. percében a címvédő londoni kékek előnybe kerültek, Cesar Azpilicueta tálalt Alvaro Morata elé, neki pedig mindössze annyi dolga volt, hogy közelről a bal alsó sarokba fejeljen. Az első játékrészben újabb találat nem született, így egygólos Chelsea vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

2017-09-09T151112Z_7367942_RC18C0F2BC90_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-LEI-CHE

A második játékrész elején hamar növelte előnyét a címvédő Chelsea, miután Kanté távoli lövése a bal alsó sarokban landolt, Schmeichel nem háríthatta a francia löketét. A 60. percben komoly szépítési lehetőséghez jutott a hazai együttes, Mason játékvezető ugyanis büntetőt ítélt a hazaiaknak Courtois szabálytalansága után. A büntetőt Jamie Vardy kíméletlenül értékesítette, Courtoisnak esélye sem volt ezúttal a hárításra. A mérkőzés 74. percében a Chelsea együttesében debütált a Serie A-ból érkezett Zappacosta is. A folytatásban újabb találat nem született ezzel pedig a Chelsea elhozta a három pontot a Leicester otthonából is, míg a rókák a harmadik topklubtól is kikaptak.

Leicester City – Chelsea 1-2 (0-1)
Helyszín: King Power Stadium (Leicester) Vezette: Mason
Gólszerzők: Vardy (61., büntetőből) ill. Morata (41.), Kanté (50.)
Sárga lapok:  Ndidi (84.)
Kiállítás: 

Leicester: Schmeichel – Fuchs, Maguire, Morgan, Simpson – Albrighton (King 46.), James (Iheanacho 78.), Ndidi, Mahrez – Slimani (Gray 46.) – Vardy. Vezetőedző: Shakespeare.

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Rüdiger – Moses (Zappacosta 74.), Bakayoko, Fabregas (Hazard 78.), Kanté, Alonso – Pedro (Willian 63.) – Morata. Vezetőedző: Conte

https://www.youtube.com/watch?v=2eneOrV1e80

A szombati játéknap másik mérkőzésén:

Southampton – Watford 0-2 (0-1)
Helyszín: St. Marry Stadion (Southampton) Vezette: Probert
Gólszerzők: Doucoure (38.), Janmaat (66.)

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor