Nehéz mérkőzésen nyert otthon a Milan – videóval

Az Európa-liga mérkőzésen mesterhármast szerző André Silva némi meglepetésre nem kapott helyet a kezdőben, a vörös-feketék a Kalinic-Suso kettőssel kezdtek elől.

ac milan

(forrás: acmilan.com)

Mozgalmasan kezdőtött a találkozó, mindkét csapat támadólag lépett fel, a 10. percben meg is született az Udinese vezető gólja Kevin Lasagna révén, amit a játékvezető a VAR technológiát segítségül hívva les miatt végül érvénytelennek minősített.

A hazaiak védelme nem állt a legstabilabb lábakon, mégis nekik sikerült megszerezniük a vezetést, Calabria szélről belőtt labdájára Kalinic érkezett nagyszerűen (1-0).

Nem kellett viszont sokat várni a vendégek válaszára sem, hat perccel később Romagnoli borzasztó hátrapassza került Kevin Lasagna elé, aki 12 méterről nem hibázott (1-1).

Három perccel később ismét fordult az állás, Suso szögletét Kessi fejelte tovább, az érkező labdára ismét Kalinic érkezett és félig estében a kapuba talált (2-1).

Rendkívül változatosan alakult az első félidő, több gól azonban nem született, érdekes folytatásra volt kilátás.

kalinic gazzetta

(forrás: gazzetta.it)

Majdnem egyből góllal is indítottak a hazaiak, kettő perc játék után Rodriguez beadását Bonaventurának nem sikerült gólra váltania. Az 50. percben ismét az “Ördögök” tehették volna biztosabbá előnyüket, Scuffet kapusnak kétszer is nagyot kellett védenie.

Mindkét edző próbálta keverni a kártyáit, több cserét is eszközöltek ennek érdekében, a vendégeknek is több jó támadásuk volt, azonban hiányzott a precíz befejezés a részükről.

A 82. percben született még egy meg nem adott gól, Guida játékvezető ismét a VAR segítségével hozta meg ítéletét, maradt a 2-1.

A Milannak végül sikerült a múlt heti 1-4-es római vereségét feledtetnie a bajnokságban, az udineiek pedig ha hasonló játékra lesznek képesek a továbbiakban is, aligha lesznek kiesési gondjaik.

Serie A, 4. forduló:

Milan – Udinese  (2-1)
Helyszín: Stadio San Siro. Vezette: Marco Guida
Gólszerzők: Kalinic (22., 31.) ill. Lasagna (28.)
Sárga lapok: Romagnoli (26.), ill. Barak (16.), Samir (70.)

Milan: Donnarumma – Musacchio, Bonucci, Romagnoli – Calabria, Kessie, Biglia, Bonaventura (Calhanoglu 69.), Rodríguez – Suso (Cutrone 68.), Kalinic (Locatelli 85.). Vezetőedző: Vincenzo Montella

Udinese: Scuffet – Larsen, Danilo, Nuytinck, Samir – Behrami (Fofana 57.), Barak, Jankto (Matos 74.), Lasagna, De Paul – Maxi Lopez (Bajic 61.). Vezetőedző: Luigi Del Neri

Szintén délután háromkor került sor a Spal-Cagliari mérkőzésre, a szárdok mindkét félidőben betalálva megérdemelten vitték haza a 3 pontot az újonc otthonából.

Spal – Cagliari 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Barella (17.), Joao Pedro (68.)

(zp)