Csaknem telt ház előtt verte a Fradi a Debrecent – videóval

A Fradi ultrák visszatérésének köszönhetően remek hangulatban fogadhatták a zöld-fehérek a DVSC csapatát, a találkozót ugyanis csaknem telt ház, valamivel több mint 19 000 néző előtt rendezték meg. A mutatott játéknak végül ha felhőtlenül nem is, az eredménynek mindenképpen örülhettek a kilátogatók.

fradiultrák

(Fotó: MTI)

A pazar atmoszféra ellenére a pályán sokáig nem beszélhettünk komolyabb izgalmakról, kósza debreceni próbálkozásokkal indult a találkozó. A 24. percben volt először dolga a debreceni kaput védő Nagy Sándornak, Priskin éles szögből leadott lövését kellett hárítania. Az első igazán szép jelenet Gorriarán nevéhez fűződött, az uruguay-i 16 méterre a kapuról vett mellre egy labdát, majd eresztett meg egy életerős lövést, ám Nagy ezúttal is szépen védett. A 35. percben aztán Paintsil előtt az adódott lehetőség, a tizenhatos vonalán pattant elé a kifejelt labda, ám hiába lőhetett tisztán, mellébombázott jócskán a támadó. Egy percre újfent ő veszélyeztetett egy betöréssel, ám kicsit megint tévesztett. Majd nem sokkal később Varga tékozolt el egy helyzetet Spirovski parádés indítása után, ziccerét Nagy hárította. A 40. percben Varga Kevin is ígéretes pozícióból lőhetett a tizenhatoson belülről, ám leginkább csapattársa, a labdától nehezen megváló Mengolo zavarta a lövésben. Egy Varga Roland-lövést és egy Botka-fejest még feljegyezhettünk a félidő végén, 0-0-lal fordulhattak a csapatok.

Az 57. percben a hazaiak nagy nehezen begyötörték a vezető találatot: Paintsil passzolt a tizenhatoson belül Pedrosóhoz, az ő gyenge lövése Priskin elé pattant, Nagy védett, az ismétlést Mészáros blokkolta, majd végül Varga Roland pofozta hálóba a labdát. (1-0) A második gól már könnyebben jött, egy szöglet után Spirosvki melléről pattant Priskin elé a labda, ő pedig közelről ollózott a kapuba. (2-0) Majdnem jött perceken belül a Loki válasza, ám Jovanovic hiába tudott beadni az alapvonalról, tisztázott végül a Fradi-védelem. A 67. percben aztán távoli lövéssel kísérletezett az egykori ferencvárosi, ám valamivel fölé lőtt. A 69. percben Tőzsér lőhetett ígéretes helyről, kb. 20 méterről szabadrúgást, ám gyenge lövése Dibusz ölében halt el. A 82. percben a túloldalon Böde eldönthette volna a találkozót, ám hiába léphetett ki ziccerben, a lövésre már elfogyott az ereje, Nagy védett. Jött azonban a debreceni szépítés a 85. percben: Bényei beadását Ferenci fejelte meg gyengén, viszont az arra járó Jovanovicnak tökéletes volt, ő is közelről lőtt a hálóba. (2-1) Ennél jobban örülhetett a hazai közönség Bőle Lukács visszatérésének, a meccs végére támadó első Fradi-mezben lejátszott bajnokija óta maródi volt. Nem sokkal beállása után kis híján ki is harcolt egy büntetőt Bőle, ám a játékvezető műesés miatt neki ítélt sárgát.

Mivel több gól nem esett, megszakadt tehát a Debrecen remek sorozata a Groupama Arénában, míg a Fradi a győzelem ellenére szorult le az első helyről a Videoton nagy arányú győzelmének köszönhetően.

Varga vezető találata:

Priskin közeli ollózása:

FTC– DVSC 2-1 (0-0)
Helyszín: Groupama Aréna, 19 125 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerzők: Varga (58.), Priskin (60.) ill.:  Jovanovic (85.)
Sárga lapok: Lovrencsics G. (72.), Bőle (88.)  ill. Ferenczi (55.), Tőzsér (65.), Bódi (73.)
Kiállítás: 

FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Botka, Blazic, M. Pedroso – Gorriarán, Spirovski – Varga, Paintsil (Bőle 87.), Priskin (Batik 91.) – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll

DVSC: Nagy–  Bényei, Kinyik, Mészáros, Ferenci – Varga  (Tisza 86.) , Jovanovic, Tőzsér, Bódi – Mengolo (Takács 63.), Könyves. Vezetőedző: Herczeg András.

Lasányi Csaba