Horrorbüntetés a hangulat miatt – kiemelten foglalkoztak a Fradival

Ismét kedd, ismét ülésezett a Fegyelmi Bizottság. Igencsak fáj a Fradinak a keddi illetékes grémium összeülésén hozott ítélet, lévén jelentős anyagi veszteség érte a klubot.

ferencvaros-debrecen_2

Pedig végre volt hangulat. Leszámítva a szünetben történt incidenst, végig sportszerűen zajlott a buzdítás és a szurkolók által teremtett hangulatban a játék élvezeti értéke is nőtt valamelyest. Az MLSZ-ben azonban igencsak vaskalapos módon reagáltak az eseményekre. A zöld-fehérek visszaesőként 3 millió(!) forintot kénytelenek fizetni jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, rendezési szabályzat megsértéséért, illetve a rend nem megfelelő biztosításáért – ez vezetett szerintük a hazai szurkolók közötti verekedéshez, amelyben hárman sérültek meg. Nem mellesleg három soron következő hazai bajnokin nem nyithatja meg a klub a B1-2-3, C1 szektorokat sem. Így aztán a visszatérő ultrák ismét kénytelenek kintről szurkolni, lévén a frissen bevezetett B-típusú kártyák csak ezekre a szektorokra enged jegyet vásárolni.

A Debrecen 300 ezer forinttal lett szegényebb a bajnokit követően szurkolói megbotránkoztató magatartása miatt.

A Ferencváros a Videoton (december 2.), a Honvéd (február 10.) és a Balmazújváros (február 24.) ellen sem nyithatja meg az Üllői út felé eső lelátórészt.

Ami az eltiltásokat illeti, Lipták Zoltán (DVTK) és Patrick Mevoungou (Mezőkövesd) 1-1 bajnokit kénytelen kihagyni. Eke Uzoma (Balmazújváros) írásbeli megrovást kapott, mert nem fogott kezet a DVTK elleni mérkőzés előtt a találkozó játékvezetőjével. Borsos Vilmos (Balmazújváros) másodedző egy NB I-es meccsre szóló eltiltást kapott.

NB II

Nagy Tamás (ZTE) visszaesőként kettő, Zsolnai Richárd (Vác) egy, Varga Péter (Gyirmót) egy soron következő bajnokin nem léphet pályára.

~GS~