A Sevilla védője nem kér a Barcából

Úgy tűnik, hogy ma már az FC Barcelona (állítólagos) hívószava sem jelenti azt, hogy egy játékos hanyatt-homlok rohan a Nou Camp irányába. Pedig a hírek szerint a katalánok kinézték maguknak a Sevilla francia védőjét, Clément Lenglet-t.

lenglet001 eurosporcom

Clément Lenglet még be sem mutatkozott a francia nagyválogatottban, pedig a jövőben akár a gárda védelmének egyik oszlopa is lehet. A Nancy-nevelésű bekk a védelem közepén nagyon megbízható játékra képes, és a jövő még előtte áll, lévén még csak 22 esztendős.

Lenglet idén januárban teljesen visszhangmentesen került a Sevillához. Természetesen az andalúz együttes szakemberei nem véletlenül választották, lévén már akkor is becsült értékének a kétszeresét, kereken 5 millió eurót fizették ki érte. A mostani idényben a francia játékos már abszolút alapembernek számít Eduardo Berizzo vezetőedzőnél, így nem meglepő, hogy felhívta magára a figyelmet.

Azonban Lenglet még nincs elájulva sem magától, sem a pletykáktól:
„Pletykálják a Barcát? Nagyon boldog vagyok én a Sevillában, nem tudom mi lesz majd, de itt vagyok, játszok, boldog vagyok. A Barca kiváló csapat, de ugyanúgy a Sevilla is, majd meglátjuk, hogy mi történik a jövőben. Most a La Ligara és a Bajnokok Ligájára akarok koncentrálni. Úgy érzem, hogy egyre jobban alkalmazkodom, próbálok spanyolul beszélni. Boldog vagyok a játékidőmmel, jól illeszkedem a Sevillába.” – büszkélkedett a védő a sevillaiak hivatalos honlapján.

Állítólag a Sevilla 30 millió euró alatt még a Barca ajánlatát sem hajlandó meghallgatni. Ami egyébként lássuk be a mögöttünk hagyott nyár után nem tűnik olyan elképesztő összegnek. Sajnos.

Balogh József