Portugál Szuperkupa: a regnáló bajnok Porto hódította el a trófeát! – videóval

A Porto tegnap este a Portugál Szuperkupa megnyeréséért zajló mérkőzésén simán győzött, hiába vezetett ellenfele, így a bajnoki címvédő immár 21. alkalommal hódította el a trófeát!

A Porto játékosai a klub fennállásának 21. Szuperkupa sikerét érték el! (forrás: twitter.com/FCPorto)

A Porto az elmúlt portugál szezon bajnokcsapataként szállhatott harcba a kupagyőztes Aves csapatával szemben a tegnap este megrendezett Portugál Szuperkupa mérkőzésén. A szezon első komoly tétmeccsén a portói gárda volt a favorit, a kék fehér alakulat ennek ellenére mégis hamar hátrányba került. A 14. percben Claudio Falcao révén szerzett előnyt az Aves (0-1)! Túlzottan sokat viszont az egyenlítésre nem kellett várni, ugyanis a 25. minutumban Aboubakar labdáját Brahimi juttatta az ellenfél kapujába (1-1)! A félidő végéig még mindkét csapatnak adódtak lehetőségei, de a szünet előtt már nem született újabb gól. A Porto számára viszont nem volt jó jel az, hogy a gólpasszt kiosztó, s egyébként is a klub meghatározó figurája, Brahimi lesérült a szünet előtt kevéssel, a helyét pedig a 39. percben a 25 éves mexikói Jesus Corona vette át.

A fordulást követően már csak a Porto akarata érvényesült, hiszen a bajnoki címvédő 6 próbálkozásából 3 ment kapura, míg a túloldalon nem talált kaput 3 lehetőségéből az Aves. A Porto pedig igencsak hatékonyan használta ki gólok tekintetében is a lehetőségeit, amellett, hogy mezőnyben is nagy volt a fölénye. A 67. percben szerezte meg a meccsen először a vezetést a portói gárda, melynek találatát Pereira szerezte (2-1)! A fordító Porto a hajrában döntötte el végérvényesen a mérkőzést, ugyanis a 84. minutumban a még első félidőben csereként beálló Jesus Corona is bevette az Aves kapuját (3-1)! Ezzel pedig a Porto hódította el ismét a Portugál Szuperkupát, a csapat fennállása során immár 21. alkalommal!

Portugál Szuperkupa
FC Porto – Aves • 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Brahimi (25.), Pereira (67.), Corona (84.), ill. Claudio Falcao (14.)

VIDEÓ HAMAROSAN!