BL-selejtező: bajban a Fenerbahce, több favorit is botlott! – íme az eredmények

Kedden hét pályán zajlott a küzdelem a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének odavágóin a bajnoki és nem bajnoki ágon. A magyar bajnok MOL Vidi FC mellett légiósainkért is szoríthattunk, több párharcban is borult a papírforma.

Három keddi BL-selejtezőn voltunk érdekeltek, a magyar bajnok MOL Vidi FC idegenben kezdett, és ért el egy remekbe szabott döntetlent a Malmö otthonában. Az idegenben lőtt gól remek alapot ad a jövőheti visszavágónak. Nincsen azonban ilyen helyzetben Kleinheisler László csapata az Astana, mely hazai pályán szenvedett kétgólos vereséget a horvát Dinamo Zagrebtől, mely a 3. selejtezőkör eredményeit figyelembe véve a legjobb helyzetből várhatja a visszavágót. A kazah klub magyar középpályása végigjátszotta a mecset, ám múltkori duplájával ellentétben ezúttal nem tudott segíteni csapatán. A nem bajnokok ágán Kádár Tamás kezdő volt, és végig is játszotta a Dinamo Kijev meccsét, mely egy prágai döntetlent hozott. Nincs rossz helyzetben az ukrán klub, ám a ráadás ráadásában engedték ki a kezükből a győzelmet, amiért utólag még bosszúsak lehetnek.

Ami a további meccseket illeti a bajnokok ágán, a fehérorosz BATE idegenben szerzett előnyt, és jó esélye van a továbbjutásra, míg  a szlovák bajnok Trnava a Videotonhoz hasonló előjellel várhatja majd a Crvena Zvezda elleni visszavágót. A nem bajnokok ágán a Dinamo Kijev mellett az Ajax sem tudott nyerni, a holland klub kétgólos előnyt adott el Belgiumban, borítva ezzel a papírformát. A 3. selejtezőkör slágerpárosításán a Benfica hazai környezetben egygólos előnyt szerzett a Fenerbahce ellen, melynek hazai visszavágó ide vagy oda, nincsen idegenben lőtt gólja.

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör (odavágók)

Bajnokok ága

Malmö FF (svéd) – MOL Vidi FC 1:1
G: Christiansen (62.), ill. Nego (71.)

Astana (kazah) – Dinamo Zagreb (horvát) 0:2
G: Budimir (39.), Dani Olmo (84.)

Qarabag (azeri) – BATE Boriszov (fehérorosz) 0:1
G: Drahun (36.)

Crvena zvezda (szerb) – Spartak Trnava (szlovák) 1:1
G: Ben (23. – büntető), ill. Grendel (25.)

Nem bajnokok ága

Slavia Praha (cseh) – Dinamo Kijev (ukrán) 1:1
G: Husbauer (95. – büntető), ill. Verbic 82.)

Standard Liege (belga) – Ajax (holland) 2:2
G: Carcela (67.), Emond (94. – büntető), ill. Huntelaar (19.), Tadics (34.)

Benfica (portugál) – Fenerbahce (török) 1:0
G: Cervi (69.)

A szerdai folytatásban

19:00 Salzburg (osztrák) – Shkendija (macedón)
19:00 PAOK (görög) – Szpartak Moszkva (orosz)
20:45 Celtic (skót) – AEK Athén (görög)