Ligue 1: pontokat veszített a Monaco

Megkezdte a második fordulót is a francia élvonal. A délutáni meccseket követően pályára lépett az AS Monaco is, amely a Lille-t fogadta. 

Ugyan csak a bajnokság elején járunk, de a Monaco máris rangadót játszott, hiszen a Lille azonos pontszámmal várta a hercegségbeliek elleni összecsapást. Az első félidőben nem sok minden történt, igaz az elejét nagyon megnyomta a Lille, gólt azonban nem tudott szerezni, míg a Monaco hiába alakított ki enyhe mezőnyfölényt, nem tudta feltörni ellenfele védelmét. A második félidőt monacói helyzet vezette fel, de Rony Lopes tekerése elkerülte a látogatók kapuját, hogy aztán egy hosszabb üresjárat után Falcao fejese tévesztett célt, majd a kolumbiai kihagyott egy tizenegyest is, ami sokba kerülhet a piros-fehéreknek. A vasárnapi játéknapon ugyanis a Strasbourg, Marseille, St. Étienne, Nimes kvartett közül bárki megelőzheti Leonardo Jardim együttesét.

Az este másik meccsén a Rennes hajrábeli góllal győzte le az Angerst, amivel feljött a tabella 12. helyére, míg az Angers két meccs után továbbra is pont nélkül áll. S immár négy meccse nem tudott győzni a ligában. Legutóbb május hatodikán a Metz otthonában tudta begyűjteni a három pontot.

Monaco – Lille 0-0
G.:

Rennes – Angers 1-0
G.: Sarr (81.)

A bajnokság állása: