Messi eszméletlen szabadrúgásgóljával nyert a Barcelona! – videóval

A SpílerTV átszerveződésének hála tegnap este Magyarországon egyetlen adó sem közvetítette a Barcelona első idénybeli bajnoki mérkőzést. Bár az első félidő valóban nem volt éppen TV-képernyőre illő, a második játékrészben nyerhettünk betekintést a katalán művészetbe, amelyért megéri szurkolónak lenni.

Iniesta távozásával, és Coutinho padozásával Lionel Messire hárult a szerep, hogy a csatársorból hátrébb húzódva csapatának hosszú labdákkal vezényeljen. Bár az argentin zseni a mérkőzés első pillanataitól kezdve remekül látta el ezt a feladatot is, érezhetően komolyabb szükség lett volna rá elől, hiszen a párharcaiba jobbára belesülő Semedónak és Dembélének hála a támadások inkább középre tevődtek át, ám az egy szem Suárez képtelen volt megbontani a vendégek tíz ember alkotta védősorát. Így tehát az első játékrész inkább a taktikai harcé, és a távoli lövéseké volt, mígnem Valverde mester a szünetben behozta karmesternek Coutinhót, aki bár a szokásosnál jóval kevesebbet volt játékban, hozzásegítette Messit a szokásos pozíciója elfoglalásához, na meg persze Rakiticet a pályán történő szabadabb mozgáshoz. A horvát feljavulása döntő tényező volt a mérkőzés szempontjából: 128 pontos passza, és 21/21 hosszú indítása hallatán Iniesta is csak elégedetten csettintene. Természetesen ehhez szükség volt párjára, a szürke eminenciás Busquetsre is, aki ezúttal is mindig ott volt, mint biztonsági passzopció.

És ha már a játék ily nagyot fejlődött néhány perc leforgása alatt, nem maradhattak el a gólok sem: először Messi verte be a sorfal alatt szabadrúgását, ezzel megszerezve a Barcelona történetének hatezredik bajnoki találatát, majd Coutinho is bevette az ellenfél kapuját. A sort – természetesen – a jubiláló Leo zárta, aki ezen a mérkőzésen megmutatta, hogy miért nevezik őt a futballtörténelem egyik legsokoldalúbb játékosának. Vajon idén lesz majd, aki megálljt parancsol a tavaly őszi lendületét visszanyerő Barcának?

Barcelona – Deportivo Alavés 3-0 (0-0)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) – 52 356 néző; Vezette: J. Martinez
Gólszerzők: Messi (64., 90+2.), Coutinho (83.) ill.
Sárga: ill. Torres (10.), Maripán (41.)
Kiállítás:ill.

Barcelona: Ter Stegen – Semedo (Coutinho 46.), Piqué, Umtiti, Alba – Roberto, Busquets (Vidal 85.), Rakitic, Dembélé (Arthur 77.) – Suárez, Messi. Vezetőedző: Ernesto Valverde