Felébredt a kómából az Ajax játékosa

Egy évig volt kómában, most reményt ad a környezete és családja számára az Ajax korábbi tehetsége Abdelhak Nouri, akinek 2017.07.08-án egy Werder Bremen elleni előkészületi mérkőzésen állt meg a szíve.

Nouri maradandó agykárosodást szenvedett, túl sokáig volt oxigénhiányos állapotban, ami révén később az Ajax elismerte, az orvosi stáb hibázott, nem megfelelően látták el a játékost, akiről nagyon rossz híreket kapott a klub és a család egyaránt. Az ominózus esetről videó is megtekinthető, ám azt csak saját felelősségre erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk (bővebben ITT). Később azonban jelezték, a játékost lekapcsolták a lélegeztetőgépről, és bár kómában van, de már önmaga lélegzik.

A 21 éves ex-labdarúgó egy évig volt tudatlan állapotban,jelenlegi helyzetééről pedig testvére beszélt a holland sajtónak – “Abdelhak idegrendszere jobb állapotban van, mint pár hónappal ezelőtt, fizikailag viszont nagyon le van gyengülve az állandó fekvés miatt. Rövid időre át tudják tenni tolószékbe, hogy üljön, de a pillanatnyi állapotától függ, hogy mennyire képes ülve maradni, mozgatni is csak a fejét tudja. Minimális kommunikációra képes a szájával, vagy éppen a szemöldökével.”

Apró reményfoltok tehát vannak a család számára, ám nem tudni, hogy Nouri mennyire épülhet fel, és milyen életet élhet…