FTC: Korábbi ukrán sztárcsatár lehet Doll utóda

Derült égből villámcsapásként érte a közvéleményt, hogy Thomas Doll és a Ferencváros útjai kedden délután szétváltak. Nem azért, mert elküldték a német trénert, hiszen hiába nyert egyszer bajnokságot és háromszor Magyar Kupát a zöld-fehérekkel, a nemzetközi kupákban rendre az első körben elvérzett. Hanem az időzítéssel vannak gondok, a Fradi négy győzelemmel és egy döntetlennel vezeti az NB I-et. A csakfoci.hu információi szerint Ukrajnából jöhet az utóda, mégpedig a korábbi sztárcsatár Szerhij Rebrov személyében.

(Fotó:csakfoci.hu)

Kedden délután jelentették be, hogy Thomas Doll távozik a Ferencvárostól. A német tréner korábban egy alkalommal bajnoki címet, három alkalommal Magyar Kupát nyert a Fradival, de a nemzetközi kupákban rendre gyengén teljesített csapatával. Az időzítés is érdekes, hiszen az Európa-liga-selejtezőből már majdnem egy hónapja elbúcsúztak a zöld-fehérek, a bajnokságban pedig négy győzelemmel és egy döntetlennel az első helyen állnak.

A szurkolók jó része Lipcsei Pétert látnák szívesen a kispadon, esetleg az eddigi másodedzőt Máté Csabát, de majdhogynem biztos, hogy megint a határon túlról érkezik a következő tréner. Itt jöhetne a képbe Miriuta László is, aki egykor a Fradiban is játszott, edzőként is elért egy és mást, de az ő kinevezésére is kevés az esély. A csakfoci.hu információi szerint a legnagyobb sansz Szerhij Rebrov szerepvállalására van.

A korábbi ukrán csatár, egykor kiváló kettőst alkotott a későbbi aranylabdás Andriy Shevchenko-val a Dinamo Kijevnél és az ukrán válogatottnál. Játékoskarrierje során megfordult az angol Tottenham és West Ham United, a török Fenerbahce és az orosz Rubin Kazan csapatainál is. 2009-ben utóbbinál vonult vissza.

Legutóbb a szaúdi Al-Ahli vezetőedzője volt, amely a térség egyik legjobb klubja. Rebrov előtte 2014 nyarától 2017 nyaráig a Dinamo Kijev irányítója volt. Az ő javaslatára szerződtették Kádár Tamást is az ukránok.