Rég várt jó hírt kaptak a Barca szurkolói

Az új igazolások mellett sok egyéb teendője is van egy klubvetésnek, így például a már meglévő kulcsjátékosok megtartása, bebiztosítása. Az FC Barcelona szurkolóit ma remek hír érte. Igaz hivatalos bejelentés még nem történt, de a klubhoz közel álló El Mundo Deportivo és a Marca is egyöntetűen tálalja a hírt, miszerint Sergio Busquets újabb hűségesküt tett.

Arról már korábban hallani lehetett, hogy a katalán sztárcsapat tárgyalásokat kezdeményezett világ- és Európa-bajnok középpályásával, mostanra pedig úgy fest, hogy révbe is értek az egyeztetések. A 107-szeres spanyol válogatott játékos nem hosszabbít, csupán szerződése egyes paraméterein változtat. Hogy pontosan mit is takar ez? Ha minden igaz, a jelenlegi 200 millió euró helyett 500 millió euró lesz a kivásárlási ára, így a PSG-vel és a hasonszőrű anyagi tőkével rendelkező klubokkal szemben biztosítja magát a Barca.

Persze ennek ára is van, Busquets ezzel a katalánok egyik legjobban fizetett labdarúgójává válik. Kontraktusának hossza azonban nem módosul, lejárata továbbra is 2021-es dátumot tartalmaz. Ez azonban egy újabb hűségeskü a játékos részéről, aki a klub saját neveltje. Piaci ára egyébként 80 millió euró, soha nem volt még ilyen magasan.

Busquets az FC Barcelona játékrendszerének egyik legmeghatározóbb, és egyben legstabilabb pontja is, igaz ezt sokan nem ismerik el. Tíz éve debütált az első csapatban, azóta pedig 484  tétmeccsen öltötte magára a gránátvörös-kék mezt. Kiváló szerelései és szűrő munkája mellett tökéletes összeköttetést biztosít a védelem és a középpálya között.

Mindeközben a klubvezetés is elismerte, hogy Rakitic-ügy bizony van, részletek hamarosan a FociClub.hu-n…