Bundesliga: rangadóval kezd a Bayern és a Dortmund is! – előzetes

A Top 5 liga közül utolsóként a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 2018/19-es küzdelmei kezdődnek meg a hétvégén. Pénteken a címvédő Bayern München hazai pályán nyitja meg a bajnokságot. A közvetítések hazánkban az Eurosportról a Sport TV-re költöztek, avagy íme az 1. forduló teljes programja, mutatjuk mit érdemes tudnia a német foci szerelmeseinek. 

Bundesliga, 1. forduló

Péntek
08.24. 20:30 Bayern München – Hoffenheim (Sport 1)

A címvédő és egyben rekordbajnok Bayern München új vezetőedzővel, és egy szuperkupával a zsebben kezdi meg a bajnokságot, melynek egyértelműen a toronymagas favoritja. Niko Kovac hazai pályán a tavalyi szezon meglepetéscsapata a Hoffenheim ellen mutatkozhat be. Reményeink szerint Szalai Ádám ott lesz a BL-csoportkörre készülő “falusiak” kezdőjében.

Szombat
08.25. 15:30 Düsseldorf – Augsburg 
08.25. 15:30 Freiburg – Frankfurt 
08.25. 15:30 Hertha BSC – Nürnberg (Sport 1)
08.25. 15:30 Werder Bremen – Hannover 
08.25. 15:30 Wolfsburg – Schalke 04 
08.25. 18:30 Mönchengladbach – Leverkusen (Sport 1)

A Düsseldorf és a Nürnberg újoncként vág neki a 2018/19-es kiírásnak, utóbbi a Dárdai Pál által edzett Hertha BSC vendége lesz. Tavaly a Schalke 04 végzett a bajorok mögött a második pozícióban, a kékek ellenfele az a Wolfsburg lesz, emly csupán osztályozós párharc során tudta kiharcolni a bennmaradást. A tavalyi kupagyőztes Frankfurt idegenben a Freiburg otthonában kezd. A szombati játéknap rangadója a Mönchengladbach és a Leverkusen összecsapása lesz, a szurkolók mindkét klub esetében jobb szezont várnak, mint a tavalyi, igaz a gyógyszergyáriak épphogy lemaradtak csak a BL-ről gólkülönbséggel.

Vasárnap
08.26. 15:30 Mainz – VfB Stuttgart (Sport 1)
08.26. 18:00 Borussia Dortmund – RB Leipzig (Sport 1)

A Stuttgart tavaly remekül zárta a szezont, idén viszont roszul nyitott, hiszen egyből búcsúzott a Német Kupa küzdelmeitől egy alacsonyabb osztályú csapattal szemben. Ezúttal a Mainz lesz az ellenfelük. Az 1. forduló másik rangadója Dortmundban lesz, a csatárproblémákkal küzdő sárga-feketék a Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipziget fogadják.

Bundesliga-felvezető cikksorozatunk részei

Elérkezett Dárdaiék éve?! – Hertha BSC, Borussia Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt

Ezért veheti kezdetét Szalai másodvirágzása! – 1899 Hoffenheim, Wolfsburg, Werder Bremen

Gulácsi egyszerre két csapatban? – RB Leipzig, Bayer Leverkusen, FSV Mainz

Ezt érheti el a Schalke a bunkerfocival! – FC Schalke 04, VfB Stuttgart, Freiburg

Megvan Aubameyang méltó örököse! – Borussia Dortmund, Fortuna Düsseldorf, Augsburg

Új sikerKovac a Bayernnél? – Bundesliga-felvezető