Válogatott: újoncok, visszatérők az új Dzsudzsák-mentes magyar keretben! – Íme a névsor

A nemrégiben menesztett Georges Leekens utódja, az FC DAC 1904-et a magyar válogatott kispadjáért elhagyó új szövetségi kapitány Marco Rossi kihirdette első bő keretét, melyben 30 labdarúgó kapott helyet. Újoncok, visszatérők, és régi motorosok is találhatóak a finnek és a görögök ellei Nemzetek Ligája rajtra készülő Dzsudzsák-mentes (!) névsorban. 

Marco Rossi első nevét a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos Twitter-csatornáján tette közzé a reggeli órákban, a teljes névsort jóval megelőzve. A MOL Vidi FC-ben remek teljesítményt nyújtó 26 esztendős középpályás Kovács István meggyőzte a kapitányt, így meghívót kapott. Kovács ezzel négy év után szerepelhet újra a nemzeti csapatban melynek címeres mezét legutóbb 2014. november 18-án, az Oroszország ellen 2–1-re elveszített találkozón ölthette magára.

A legfőbb kérdés az volt, hogy hosszú idő után kimarad-e a keretből az a Dzsudzsák Balázs, akinek továbbra sincsen klubja. A válasz: IGEN! Rossi első keretében nincs ott a 96-szoros válogatott korábbi csapatkapitány, aki az elmúlt tíz esztendőben folyamatosan címeres mezt ölthetett magára. Az olasz szakember érkezésekor lefektette a “játékszabályokat”, aminek az egykori PSV-kiválóság nem felelt meg, avagy nincs klubja, és nem játszik rendszeresen.

A keretbe három újonc, Tamás Krisztián, Nagy Gergő és Sallói Dániel is meghívót kapott. A tartalékok között szintén fellelhető három újonc neve, Gróf Dávid, Holman Dávid és Bőle Lukács személyében.

A keretből továbbá kimaradt a válogatottságot korábban lemondó csatár Nemanja Nikolics, akit Marco Rossi vagy nem tudott, vagy nem is akart meggyőzni. Továbbá nem került be a névsorba a kisebb sérüléssel bajlódó Szoboszlai Dominik sem. Továbbra sem kapott meghívót a DAC-ban remek formában játszó, 5 bajnokin 3 gólt és 3 gólpasszt jegyző Vida Kristopher. Nem győzte meg a kapitányt Gyurcsó Ádám és Bogdán Ádám sem. Elek Ákos pedig korábban jelezte, idén nem szeretne már pályára lépni a nemzeti csapatban családi okokra hivatkozva.

A magyar nemzeti csapat szeptember 8-án Helsinkiben lép pályára első Nemzetek Ligája meccsén a finnek ellenében, míg három nappal később hazai pályán, de zárt kapus meccsen fogadjuk a görögöket.

Íme a magyar válogatott bő kerete

Kapusok

Dibusz Dénes (Ferencváros)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)

Védők

Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
Vinícius Paulo (Mol Vidi FC)
Lang Ádám (CFR Cluj)
Bese Barnabás (Le Havre)
Lovrencsics Gergő (Ferencváros)
Fiola Attila (Mol Vidi FC)
Botka Endre (Ferencváros)
Tamás Krisztián (Mol Vidi FC)Gy

Középpályások

Kleinheisler László (FK Asztana)
Kalmár Zsolt (DAC)
Kovács István (Mol Vidi FC)
Pátkai Máté (Mol Vidi FC)
Nagy Ádám (Bologna FC 1909)
Nagy Gergő (Budapest Honvéd FC)

Támadók

Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim)
Sallai Roland (APOEL Nicosia)
Sallói Dániel (Sporting Kansas City)
Stieber Zoltán (D.C. United)
Varga Roland (Ferencváros)
Eppel Márton (Kajrat Almati)

Tartalékok

Gróf Dávid (Budapest Honvéd)
Guzmics Richárd (Jenpien)
Korcsmár Zsolt (Midtjylland)
Holman Dávid (Slovan Bratislava)
Vécsei Bálint (FC Lugano)
Bőle Lukács (Ferencváros)
Nagy Dominik (Legia Varsó)