La Liga: a Getafe győzelemmel, a Real Sociedad döntetlennel folytatta a bajnokságot – előzetes

A spanyol bajnokság, azaz a La Liga pénteken a második fordulójával folytatta a szezont. Az első játéknapon a Getafe begyűjtötte a három pontot az Eibar ellen, a Real Sociedad viszont egy két gólos előnyt szórakozott el. A forduló következő három napjában a Barcelona Valladolidba utazik, a Real Madrid pedig a Gironát látogatja meg. 

Messi két gólt is szerzett az Alaves elleni nyitómérkőzésükön (Forrás: laliga.es)

Pénteken a Getafe és az Eibar összecsapása nyitotta a fordulót, ami a hazaiak győzelmével ért véget. A Getafe a 18. percben szerezte meg a vezetést Angel fantasztikus találatával, majd a 37. percben ismét betaláltak, de ezt a gólt a játékvezető les miatt érvénytelenítette. Az Eibar ezután többször is próbálkozott, de lövéseik pontatlanok voltak. Már úgy tűnt, már nem fog változni semmi, amikor a 90. percben Molina beállította a végeredményt, megszerezve ezzel a madridi csapatnak az első győzelmét. Az Eibar nagyon rosszul kezdte a szezont, ez már a második vereség a nevük mellett a két mérkőzésükből.

Getafe – Eibar: 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Angel (18.), Molino (90.) ill. –

Ezt követően a Leganes a Real Sociedaddal csapott össze. A baszkok nagyon belelendültek az első félidőben, hiszen a 11. percben Zurutuza révén megszerezték a vezetést, majd a 17. percben Juanmi fejesét még védte a kapus, ám a kipattanót Illaramendi már értékesítette. Két gólos előnnyel mehetett a Real Sociedad, de a Leganes már a 31. percben figyelmeztette őket, amikor Siovas fejese a keresztlécről pattant vissza. Az 54. percben azonban már összejött nekik a szépítés El Zhar távoli lövéséből, a 60. percben pedig ismét gólt szereztek, de ezt a  a játékvezető les miatt érvénytelenítette. Most már a baszkoknak kellett teperni a győzelemért, és védekezni kényszerültek, ám a 88. percben ők sem tudtak tenni semmit, mivel El Zhar megszerezte a második találatát is, ezzel pontot mentve csapatának.

Leganes – Real Sociedad: 2-2 (0-2)
Gólszerzők: El Zhar (54. 88.) ill. Zurutuza (11.), Illaramedi (17.)

A pénteki két nyitómérkőzés után szombaton három összecsapást rendeznek meg. Először az Alaves – Betis találkozó lesz. Az első fordulóban mindkét csapat vereséggel kezdett, így most itt az alkalom a javításra. Ezt követően játsszák az Atletico Madrid – Rayo Vallecano mérkőzést. Simeone gárdája egy döntetlennel nyitotta a szezont, mivel nem bírtak a Valenciával. Az újonc Rayo még rosszabbul nyitott az első osztályban, mert négy gólt kaptak hazai pályán a Sevillától. A napot a Real Valladolid – Barcelona találkozó zárja. A katalánok végül hármat gurítottak az Alavesnek az első fordulóban, ebből Lionel Messi kettőt vállalt magára, így egy győzelemmel utazhatnak a Valladolid otthonába. Az újonc csapat ponttal nyitott az első osztályban, mivel egy 0-0-ás döntetlent játszott a Gironával.

Vasárnap is három mérkőzést játszanak, és az Espanyol – Valencia találkozó fogja nyitni a napot. A “Denevérek” hátrányból szereztek egy pontot az Atletico Madrid ellen Rodrigo góljának köszönhetően, de így is csak egy döntetlent értek el. Az Espanyol sem bírt a Celta Vigóval az első fordulóban, így biztosan mindkét csapat a győzelemre fog hajtani vasárnap. Ezt követi majd a a Sevilla és a Villarreal párharca. Pablo Machin csapata egy kisebb gálával nyitotta a szezont a Rayo ellen, a Villarreal viszont kikapott a Real Sociedadtól. A nap zárásaként a Girona fogadja a Real Madridot. Cristiano Ronaldo hiányában Carvajal és Bale szállította a gólokat a Getafe ellen, most pedig első idegenbeli meccsükön kell bizonyítaniuk. A Girona egy évvel ezelőtt megverte hazai pályán a királyi gárdát, és most is erre készülnek a katalánok.

Hétfőre is marad két mérkőzés, az első pedig a Levante – Celta Vigo találkozó lesz.  A Levante meglepetésre 3-0-ra győzte le a Betist az első fordulóban, míg a Celta csak egy döntetlent tudott összehozni az Espanyol ellen. A második mérkőzés az Athletic Bilbao – Huesca összecsapás lesz. A baszkok a Leganes legyőzésével begyűjtötték a három pontot a nyitányon, ahogy az újonc Huesca is, aki minden bizonnyal rákapott a győzelem ízére, és mos is meg fog tenni mindent ennek érdekében.

Az 1. forduló mérkőzései:

PÉNTEK:

20:15 Getafe – Eibar (TV:Spíler 2 TV)
22:15  Leganes – Real Sociedad (TV:Spíler 2 TV)

SZOMBAT:

18:15 Alaves – Betis (TV:Spíler 2 TV)
20:15  Atletico Madrid – Rayo Vallecano  (TV:Spíler 2 TV)
22:15 Real Valladolid – Barcelona  (TV:Spíler 2 TV)

VASÁRNAP:

18:15 Espanyol – Valencia (TV:Spíler 2 TV)
20:15 Sevilla – Villarreal  (TV:Spíler 2 TV)

22:15  Girona – Real Madrid (TV:Spíler 2 TV)

HÉTFŐ:

20:00  Levante – Celta Vigo (TV:Spíler 2 TV)
22:00 Athletic Bilbao – Huesca (TV:Spíler 2 TV)

A spanyol bajnokság állása az 2. forduló előtt: