Felkészülés: Depay-dupla és komoly értéknélküli meccs

Három kisebb hírértékű meccset játszottak szerdán és csütörtökön a Nemzetek Ligája-rajtra készülve.

Továbbra is dúl a vita a dán játékosszakszervezet és a szövetség (DBU) között, így a válogatott nem állt ki a szlovákok elleni pozsonyi meccsre szerda este. Helyettük egy harmadik-negyedik vonalbeli labdarúgók kaptak helyet, kiegészülve néhány futsal-játékossal. A kapitányi teendőket sem Age Hareide, hanem John Jensen, korábbi Európa-bajnok „készítette fel” a skandinávokat, akikkel a repülőn ismerkedett meg. Ehhez képest még tisztes helytállásnak tekinthető, hogy az erős csapattal felálló szlovákok három góllal bizonyultak jobbnak az ideiglenes válogatottal érkező dánoknál. S hogy miért ez a helyzet 1992 Eb-győztesénél? A szövetség vezetői nem tudnak megegyezni a játékosokkal szponzor-kérdésben. Ugyanis a DBU egyik támogatója reklámban használná fel a játékosokat, akik viszont személyes szerződéssel rendelkeznek más konkurenssel, és ezek a kontraktusok adják a vita okát, illetve, hogy a válogatottban számításba vett labdarúgók közül senki sem utazott el Pozsonyba. S nagy kérdés, Wales ellen kik lépnek pályára? Akik szerdán a szlovákok ellen is játszottak, vagy azok, akik ténylegesen képviselik a dán futballt a legnagyobb szinten.

Szlovákia – Dánia 3-0
G.: Nemec (11.), Rusnak (37.), Fogt (79., öngól)

 

Győzelemmel hangolt Hollandia a Nemzetek Ligája rajtjára, de nehéz dolga volt a világbajnokságot megjáró Peru ellen, amely korán megszerezte a vezetést Amszterdamban. Aquino gólja után mindent megtett az Oranje, ám beszédes statisztika, hogy kaput sem találtak a házigazdák. Egészen a második játékrész derekáig kellett várni, hogy megszülessen a németalföldiek egyenlítő találata. Depay volt eredményes, aki hajrához közeledve újfent betalált, győzelemhez segítve a narancsosokat.

Hollandia – Peru 2-1
G.: Depay (60., 83.) ill. Aquino (13.)

A Szabics Imrét másodedzőként foglalkoztató osztrák válogatott Svédországot fogadta Bécsben, és bár a skandinávok megjárták az oroszországi világbajnokságot, nyugati szomszédunk jószerével esélyt sem adott riválisának. Már az elején megszerezte az előnyt Franco Foda legénysége egy öngólnak köszönhetően, majd a második félidő közepén Alaba találatával megduplázták előnyüket a házigazdák, amit a lefújásig megőriztek.

Ausztria – Svédország 2-0
G.: Helander (11., öngól), Alaba (64.)