Felkészülés: egymásnak feszült az Európa-bajnok és a vb ezüstérmes! – VIDEÓ

A festői Faroban csapott össze egymással alig huszonhatezer néző előtt a portugál és a horvát válogatott. A portugálok legnagyobb hiányzója az egyelőre torinói életét építgető Cristiano Ronaldo, míg déli szomszédunktól többen is lemondták a válogatottságot, így frissített csapattal vágnak már neki az ősznek.

A Ronaldo-mentes hazaiak ugyan több kilengéstől is eltekintve, de szinte végig dominálták a találkozót, lévén többet támadtak a horvát kapura. Azonban a jóval kevesebb vendég támadás néha nagyobb zavart okozott Rui Patrício ketrecénél.

Sajnos a találkozónak annyit tétje sem volt, mint az újonnan életre hívott Nemzetek Ligájának, így az első félidei gólváltás után már jócskán leült a játék. Ivan Perisic vezetőgólja (18. perc) előtt borzalmasan lagymatagon és bután passzolgattak a luzitánok, aminek végül meg is lett a büntetése. Azonban csak a 32. percig tartott ki a horvát előny: egy szöglet utáni Pizzi beívelést a veterán Pepe fejelte a hálóba. 1-1, ez pedig a végeredmény is volt, ami abszolút igazságosnak mondható kimenetel.

Portugália – Horvátország 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Pepe (32. perc), ill. Perisic (18.)

A gólok:

https://www.youtube.com/watch?v=xW8YYLGG6Ug