Újra munkába állhat a megbukott olasz kapitány – sajtóhír

Olasz lapértesülések szerint a Serie A tabellájának végén, győzelem nélkül, egyetlen rúgott góllal kullogó Frosinone csapata rövidesen az edzőváltás mellett határozhatja el magát, és egy régi ismerős személyében már konkrét jelöltjük is van az utód kilétét illetően.

A La Stampa beszámolója szerint a bajnokság első hét fordulója alatt egy gól nélküli döntetlen jóvoltából egyetlen pontot szerző Frosinone vezérkara az újabb vereség után meneszteni kívánja Moreno Longo vezetőedzőt, aki az elmúlt idényben a másodosztályú rájátszás megnyerésével vezette a csapatot az élvonalba.

Lehetséges új edzőnek pedig Gian Piero Ventura nevét jelölték meg, akinek irányításával az olasz válogatott történelmi mélypontra jutott, hiszen a Svédország elleni múlt novemberi vesztes vb-pótselejtezőt követően a négyszeres világbajnok Squadra Azzurra dicső történetében összességében második alkalommal, 60 év után először fordult elő újra, hogy nem jutott ki egy világbajnokságra.

A 71 éves szakember a kapitányi megbízatása előtt rendszerint kis-, és középcsapatokat irányított, akikkel azért általában korántsem szerepelt ennyire rosszul. 1976 óta íródó edzői karrierje során többek közt a Lecce, a Cagliari, az Udinese, a Sampdoria, a Napoli, a Messina, a Verona, a Bari, klubedzőként utoljára pedig a Torino kispadján láthattuk.