Falcao a tengerentúlon folytathatja – sajtóhír

Nemrég még szobrot kapott hazájában, most pedig arról cikkeznek a lapok, hogy visszatérhet az amerikai kontinensre a jelenleg az AS Monacót erősítő kolumbiai csatár, Radamel Falcao.

A spanyol Sport nevű lap forrása szerint a 32 éves támadó az aktuális évad végeztével az MLS-be fog szerződni, a legvalószínűbb új csapatának a Columbus Crew gárdáját említik meg, de nem kizárt a David Beckham által alapított Inter Miami sem, amely szintén komoly érdeklődést tanúsít az irányába.

Falcao 15 éves korában került a Dél-amerikai kontinens egyik meghatározó csapatához, az argentin River Plate-hez, melyet egészen 2009-ig erősített. Európába a Porto hozta, majd az Atlético Madridon át vezetett az útja a Monacóhoz, s a hercegségbeliektől kölcsönben a Manchester United és a Chelsea csapataiban is volt egy-egy “emlékezetes” kitérője.

Legjobb éveit vitathatatlanul a “Matracosoknál” szállította, két madridi szezonja alatt 70-szer volt eredményes, de a legutóbbi két idénye sem sikerült rosszul a Monacónál 30, ill. 24 találattal, míg a 2018-2019-es kiírásban eddig három találatnál áll hét meccsről.