Nem elégedettek a Vasasnál az eddigi szerepléssel

Zártkörű szurkolói ankétot tartott az NB II-es Vasas kedden. A sajtó irányában nem volt nyilvános, csak a különböző szurkolói fórumokon tudatták az érdeklődőkkel, hogy lesz. A rendezvényen Domonyai László klubelnök, Kis Károly vezetőedző, Ferenczi István erőnléti tréner és Birtalan Botond játékos vettek részt.

Domonyai korábban az MTK-nál dolgozott (mtkbudapest.hu)

Az eseményt Domonyai vezette fel, aki elmondta, hogy nagyon sajnálják a gyenge szereplést, de ez azért is van, mert nyáron teljesen új csapatot építettek. Mikor a klubhoz került három magyar focistának volt érvényes szerződése, Barczi Dávidnak, Egerszegi Tamásnak és Gaál Bálintnak, de ők se akartak a másodosztályban szerepelni. Azért is hátrányban vannak, mert nem a saját stadionjukban fogadják az ellenfeleiket (hiszen a Fáy utcában még épül az új létesítmény), edzőpályájuk nem szabályos méretű pálya, ha valódi nagypályára akarnak menni, akkor egy tízes skálán 3-4-es minőségű játéktér áll rendelkezésre, ami önmagában is sérülésveszélyes. Domonyai elmondása szerint akkor jó egy csapat működése, ha évente 3-5 játékos szerződése jár le, ez kézben tartható. No idén nyáron, amint feljebb is írtuk, háromnak volt érvényes kontraktusa. (állítása szerint..) Az érkezőkön kívül még jó pár focistát megkerestek, olyanokat is akikre már a legelején sejtették, hogy nem lesz egyezség, hiszen magasabb osztályban játszanak.  Fontos volt a nyáron, hogy sikerült az akadémiával megegyezni, onnan több ifjú tehetség is a felnőttekkel készül. Jelenleg is négy fiatal szerepelt a klubból az u19-es válogatottban.

Sokan “kis MTK”-nak hívják a klubot, ami jogos is, hiszen a keret zöme játszott egykor a kék-fehéreknél. Domonyai is évekig dolgozott a Hungária körúton. Azt sokan elfelejtik, hogy ő a Vasas utánpótlásában dolgozott, majd mikor a piros-kékek megszűntek került a Hidegkuti stadionba. Az MTK 33. az európai klubok között, akiknek saját nevelésű játékosai a topligákban játszanak – kiemelkedően a legeredményesebb akadémia. A Vasasnál Bese Balázs, Kovács Zoltán, Hinora Kristóf, Kelemen Dávid, Talabér Attila, Borbély Bálint, Hajdú Ádám, Szatmári Lóránd, Balajti Ádám, Hrepka Ádám az a játékos aki vagy a kék-fehéreknél nevelkedett, vagy csak szimplán ott játszott. Azok a focisták akik nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, elsősorban nem érzik, mit jelent a Vasasban játszani, a téli átigazolási időszakban lecserélésre kerülhetnek

Kis Károly sem elégedett (nso.hu)

Kis Károly azzal kezdte, hogy megtiszteltetésnek érzi, hogy a Vasasnál dolgozhat. Ő is a gondok forrásának azt érzi, hogy egész nyáron változott a keret, aki egyik nap a kezei alatt dolgozott másnap már máshol járt. Sok volt a próbajátékos, sokára állt össze a végleges keret. Ezért is vannak erőnléti gondok, mert sokukkal nem dolgozták végig az alapozást. Egyik hibájának azt tartotta, hogy látványos támadó futballt akart eredményorientált bunkerfoci helyett, ez nem nagyon jött be, azt is elismerte, hogy az első három győzelem is szerencsés volt, alakulhatott volna másképp, ahogy az utána lévő meccseken is lehetett volna más az eredmény. Azt ígérte szerdától új világ jön, és kettős győzelmet ígért a Kazincbarcika ellen (a kupameccsen 4-2-re nyertek)

Ferenczi az erőnléti hiányosságokat abban is látja, hogy több érkező az előző helyén nem volt játékban. Próbálja “felfuttatni” őket, de ezekre a hosszú szünetek (két hetes válogatott) alatt van lehetőség. Majd a téli alapozás alatt fogják tudni igazán leedzeni a keretet, ugyanis a bajnoki idény alatt sokat nem lehet ezen segíteni,mert sérülést okozhat, illetve a vasárnap-szerda ütembe nem is fér bele.