FC Barcelona: Messi gyors ellentámadásokat vár a Real Madridtól

Nagyon érdekes interjút adott Lionel Messi a minap a Marcanak. Az FC Barcelona argentin sztárja egy meglepő, bár statisztikákkal valóban alátámasztható elméletet osztott meg a nagyérdeművel, mintegy felvezetésként a holnapi El Clásico előtt.

Mint ismert, holnap kerül pótlásra a korábban elhalasztott FC Barcelona – Real Madrid rangadó. A spanyol bajnokságban fej-fej mellett haladó két gigász egymás elleni mérkőzései az elmúlt években igencsak egyhangúak. A találkozások ugyanis általában Barca diadallal érnek véget. A LaLigában utoljára még 2016-ban tudta megverni a „Királyi” alakulat a katalánokat. Igaz, akkor éppen a Camp Nou-ban nyertek Zidanék, ahol holnap este is hasonló bravúrról álmodoznak.

Saját elmondása szerint azonban hiába is tiszteli a francia mester edzette Realt, mégis saját csapatát látja esélyesebbnek Lionel Messi. A hatszoros aranylabdás szerint vannak egyfajta sémák, amik szintén a Barcelona győzelmét mutatják meg előre:

„Amikor a Bernabéuban kell játszanunk, akkor jobban letámadnak, többet mozognak, mert kötelességük ez a hazai pályán, és a szurkolóik erre ösztönzik őket. A Camp Nou-ban egy másik típusú mérkőzést láthatunk, mert szorosabban védekeznek, közelebb helyezkednek egymáshoz és ellentámadnak, mert nagyon gyors játékosaik vannak. A Bernabéuban kilencven percig egyformán játszunk. Itt a játék darabosabbá és bonyolultabbá válik.”

– fogalmazott a láthatóan taktikailag is felkészült Messi.