OTP Bank Liga: rangadón javított az éllovas Fradi – VIDEÓVAL

Az elmúlt héten elszenvedett arcpirító, mezőkövesdi vereség után egy Loki elleni rangadóval kellett kijavítania a csorbát a bajnok és listavezető Ferencvárosnak, az NB1 23. fordulójában.

OTP Bank Liga – 23. forduló

Komoly meglepetést okozott a Debrecen, ugyanis a vendégek szinte végig jobban akarták a győzelmet, mint a kövesdi zakóból felállni kívánó kilencedik kerületiek. A Fradi azonban igazolta az örök tézist, miszerint a jó csapatok nagyon-nagyon gyenge napot kifogva is képesek a három pont begyűjtésére.

Tulajdonképpen a Loki kapuját is alig veszélyeztette a Ferencváros. Az első félidőben Boli a hazaiak egyetlen értelmes helyzetét váltotta gólra. Igaz, az elefántcsontparti légiós bombagólján kívül még egy találatnak örülhettek a zöld-fehér drukkerek: Civic baloldali beadását Kinyik Ákos a saját kapujába gurította közvetlen közelről.

A szünet után már nem született gól az enervált ellenfelek találkozóján. Az éllovas sikerének kiérdemeltsége megkérdőjelezhető, ám a lényeg, hogy a fehérváriak győzelme után maradt a hárompontos különbség a tabella első két helyezettje között.

Ferencvárosi TC – Debreceni VSC 2:0 (2:0)
G.: Kinyik (5.-öngól), Boli (38.), ill. –

A forduló további eredményei:
Budapest Honvéd – Diósgyőr 0:4
Kisvárda – Paks 2:0
Mezőkövesd – Zalaegerszegi TE 1:2
MOL Fehérvár FC – Kaposvár 3:0
Újpest – Puskás Akadémia 2:3

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye:

Fotó: Fradi.hu; Tabella: eredmenyek.com