Serie A: lendületet adott a Barca elleni remi a Napolinak – VIDEÓVAL

A szezon első felét pocsékul levezető Napolinak már hetek óta remek az összes mutatója a korábban lesajnált Gennaro Gattuso vezetésével. A különc edző a Barca elleni gyilkos tempójú döntetlen után sikeresen motiválta tanítványait az olasz bajnokság aktuális megmérettetésére.

Serie A – 26. forduló
A San Paolo Stadion közönsége örülhetett, ugyanis a lendület valóban megmaradt a Barca elleni döntetlen után. A Napoli dehonesztáló fölényben tudta le már az első félidőt is a Torino ellen. A szünetig azonban csak egyetlen találat született. Az is „csak” pontrúgásból. A szurkolók legnagyobb kedvenceként is sokat kritizált Lorenzo Insigne szabadrúgás-beadását a görög Kosztasz Manolasz fejelte be.

A második félidőre nem sokat változott a játék képe. A kékmezesek ugyanúgy legalább kétszer annyit birtokolták a labdát, mint a “Bikák”, igaz, immár valamivel többet veszélyeztettek a vendégek is. A hétközi hős, Dries Mertens hozott végül csak új lendületet a Napoli támadásaiba. A belga szélső beadását Giovanni Di Lorenzo vágta be közelről.

A hajrára kissé kiengedett a Napoli, így a vendégek sérülékeny csatára, Simone Edera szépíteni tudott.

A Napoli teljesen megérdemelt győzelmével és az elhalasztott meccsek tömkelegével egyre közelebb araszol a nemzetközi kupaindulást jelentő pozíciókhoz. A Torinonak viszont még mindig komoly aggódni valója van a kiesőzóna közelsége miatt.

Napoli – Torino 2:1 (1:0)
G.: Manolasz (19.), Di Lorenzo (82.) ill. Edera (90+1.)

A meccs összefoglalója:

A bajnokság állása:

Mai eredmények:
Lazio- Bologna 2:0