Atlético Madrid: “Nincs nyomás a csapaton!”

Bár az utóbbi hetekben valamelyest javult az Atlético Madrid formája, a “matracosok még mindig messze vannak korábbi legjobbjuktól. A hétvégén ráadásul egy olyan meccs vár rájuk, amelynek kimenetele akár még a dobogó harmadik fokáért folytatott versenyfutást is befolyásolhatja.

Szombaton 16.00-ás kezdéssel ugyanis aa Sevilla vendégszerepel a Wanda Metropolitanóban, mely jelenleg harmadik a La Ligában, kettő ponttal megelőzve az ötödik Atlético Madridot.

A “matracosok” trénere, Diego Simeone szerint azonban nem szabad a találkozó tétjével foglalkozniuk, így csak is saját céljaikra szabad koncentrálniuk.

“Sem én, sem a csapat nem érzi úgy, hogy nyomás lenne rajtunk.” – Jelentette ki Simeone a meccs előtti sajtótájékoztatóján.

“Izgatottan várjuk a meccset. Kétségtelen, hogy jól látszik, idén hazai pályán tudunk jobban futballozni. Ezúttal is szükségünk lesz a jó teljesítményre, hiszen a Sevilla nagyon jó csapat, távol az otthonától is, ráadásul megvan a sajátos identitása is. Sok minőségi játékosuk van, akik a kapu előtt képesek a különbséget jelenteni.” – Folytatta Simeone, megjegyezve azt is, hogy tisztában van azzal, hogy a nehézkes bajnoki szereplés a gyengébb idegenbeli eredmények egyik fő hozadéka.

“Amióta itt vagyok, mindig is hangoztatta, hogy minden egyes meccset úgy kell megélnünk, mintha bajnoki döntő lenne. Ez a Sevilla ellen tökéletesen igaz. A szombati meccs egy nagyszerű futball-hét kezdete lesz a számunkra!” – jegyezte még meg Simeone, utalva a Lvierpool elleni Bajnokok Ligája visszavágóra.