Barcelona: Megdöbbentő számok a csapatról!

Több mint érdekes számokkal állt elő a katalán sportsajtó az FC Barcelona idei szezonját figyelembe véve.

A lapok rámutattak arra, hogy a Barca idei ‘gyengébb csapatteljesítményének’ hátterében állhat az is, hogy két játékos kivételével a felnőtt csapat tagjai rendre sérültet jelentettek idén.

Egyedül Frenkie De Jong és Antoine Griezmann maradt egészséges a szezon eddigi egészét tekintve. A nyáron szerződtetett két játékos csupán technikai okok miatt (pihenőt kaptak) maradtak ki egy-egy találkozóról.
Hozzájuk hasonlóan a télen ‘vészmegoldásként’ szerződtetett Martin Braithwaite mondhatja még el magáról, hogy nem volt sérült Barca játékosként – Persze ő alig egy hónapot játszott és edzett a csapattal.

Érdekesség, hogy míg mondjuk Griezmannék megúsztak sérülés nélkül, vannak olyan futballisták, akik már háromszor is a partvonalon túlra kerültek, kényszerűségből. Ousmane Dembelé például kis túlzással már az előszezon óta folyamatosan sérült, de az idény elején berobbanó fiatal Ansu Fati igazi kiteljesedését is gátolták sérülések (térdproblémák – a szerk.).

Ter Stegen, Luis Suárez, vagy Lionel Messi kiesését pedig mindannyian tapasztalhattuk, hogy mennyire megsínylette a Barca…