Klubrekordért vehetik meg a Barca játékosát – sajtóhír

Egyelőre bizonytalan a jövője a Barcelonától januárban kölcsönadott hátvédnek, akit jelenlegi foglalkoztatója klubrekord összeg ellenében véglegesíthet…

A Kicker beszámolói szerint a Schalke 04 csapata rendkívül elégedett Jean-Clair Todibo szereplésével, és aktiválni szeretné a Barcelonától kölcsönzött fiatal hátvéd végleges szerződtetésére vonatkozó opciós jogát.

A 20 éves francia hátvéd tavaly januárban nagy reményekkel igazolt a Toulouse-tól a Barcához, azonban a katalán klubnál nem igazán voltak elégedettek a teljesítményével és a hozzáállásával sem, így a tavalyi szezon második, ill. az aktuális kiírás első felében csupán két-két spanyol bajnoki (La Liga) mérkőzésen kapott lehetőséget. Januári kölcsönadása óta a gelsenkirchniek színeiben öt Bundesliga-meccsen jutott szóhoz.

A Schalke klubrekordösszeg ellenében, 25 millió euróért véglegesítheti Todibót – a kék-fehérek korábban Breel Embolo megszerzésért adták ki a legnagyobb összeget (22.5 milliót) a Baselnek 2016-ban.

Ugyanakkor több német forrás is úgy tudja, hogy a mostani kényszerszünet okozta anyagi veszteségek miatt a Schalke nem fogja tudni finanszírozni Todibo végleges megvásárlását, így a fiatal hátvéd az idény végeztével kénytelen lesz visszatérni a katalánokhoz…