Premier League: edzőközpontban is rendezhetnek találkozókat

Amennyiben újraindul a bajnokság, úgy az angol válogatott főhadiszálláson bonyolíthatják majd le a mérkőzések többségét a hírek szerint.

Az angol Labdarúgó-szövetség a Wembleyt, és a válogatott Staffordshire-i edzőközpontját, a St. George’s Parkot is felajánlja a Premier League mérkőzések otthonául, hogy elősegítse a koronavírus-járvány miatt félbeszakított idény gördülékeny befejezését, a Sky Sports értesülései szerint.

A hétfői beszámolók alapján minden élvonalbeli angol klub úgy gondolja, hogy ha folytatódhat is a bajnoki idény, a mérkőzéseket zárt kapuk mögött kell majd megrendezni. Richard Garlick, a Premier League igazgatója, és Mark Gillett, a bajnokság orvosi tanácsadója folyamatosan kapcsolatban áll a csapatokkal, sőt, szinte minden nap egyeztetnek a kialakult helyzetről és a lehetséges folytatásról.

Ha az angol liga igényt tart az angol szövetség segítségére, akkor a Wembley Stadiont és a válogatott edzőközpontját, a St. George’s Parkot is felkínálja a PL-nek bajnoki mérkőzések lejátszására. A Staffordshire-i létesítmény a földrajzi elhelyezkedéséből és a kapacitásából adódóan arra is alkalmas lenne, hogy egy napon több meccsnek is otthont adjon, természetesen akkor, ha a találkozókat valóban zárt kapuk mögött bonyolítanák le.