A Bundesliga térhet vissza elsőként a topligák közül – sajtóhír

Német politikusok már előálltak a legpontosabb tervekkel a német bajnokság (Bundesliga) mielőbbi folytatását illetően, és ha minden jól megy, hamarosan hivatalosan is megerősíthetik azokat…

Bajorország miniszterelnöke, Markus Söder és Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke, Armin Laschet egyaránt reményét fejezte ki, hogy a német bajnokság (Bundesliga) felfüggesztett, 2019-2020-as szezonja a május 9-i hétvégén folytatódhat.

Németország egészségügyi minisztere ugyancsak támogatja, hogy a labdarúgás visszatérjen a régi kerékvágásba. Nyilvánvalóan arra egyelőre nincs esély, hogy a közeljövőben nézők is legyenek a stadionokban, ezzel is minimalizálva a kockázatokat, tehát a jövő hét utáni hétvégi folytatás kizárólag zárt kapus mögött lehetséges.

A két politikus által vázoltak egyelőre csak tervek, ám a német szövetség az elmúlt napokban azon dolgozott, hogy megteremtse a szükséges feltételeket, ezért egy munkacsoportot is felállított. Jelenleg azzal kalkulálnak, hogy az első- és másodosztály küzdelmeinek befejezéséhez több ezer mintavételre lenne szükség, ám a laboratóriumokban van erre kellő kapacitás. A labdarúgók kizárólag szigorú egészségügyi ellenőrzések elvégzése után játszhatnak mérkőzéseket.

A Bundesliga idei kiírását 9 fordulóval a szezon vége előtt a Bayern München vezeti négy ponttal az üldöző Borussia Dortmund előtt.