Ligue 1: pereskedik a csapat a végeredmény miatt – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, csütörtök este hivatalosan is bejelentésre került a francia bajnokság (Ligue 1) törölt, 2019-2020-as bajnoki idényének végeredménye, mellyel azonban érthető módon, nem minden csapat elégedett…

A rendkívüli ülésen meghatározottak szerint a bajnokságot 12 pont előnnyel vezető Paris Saint-Germain csapatát elismerték a 2019-2020-as idény bajnokának, és bár a nemzetközi indulókról hivatalos bejelentés még nem született, minden bizonnyal a PSG mellett az Olympique de Marseille és a Rennes indulhat a BL-ben, míg az El-ben a Lille OSC, a Nice és a Reims vehet részt, tehát a hetedik helyezett Olympique Lyon lemarad a nemzetközi porondról.

Mivel a PSG és a Strasbourg eggyel kevesebb (27) meccset játszott le, mint a többi csapat (28), az LFP a bajnokság végeredményét az egy mérkőzésen szerzett átlagpontszám alapján határozta meg. Amennyiben holtverseny alakult ki, úgy az egymás elleni eredmény döntött. A döntést a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) is jóváhagyta, így az hivatalosnak tekinthető.

Az OL a végeredmény kihirdetése után nem sokkal hivatalos kommunikációt adott ki, mely szerint minden lehetséges jogi úton támadni fogja azt, hogy a bajnokság végeredményének kikiáltott pillanatnyi állás alapján határozzák meg a nemzetközi kupaindulókat, mivel csapatuk a vírus miatti kényszerszünet pillanatában csupán egyetlen pontra volt a hatodik helytől. A hétszeres francia bajnok Lyon csapata 1997 óta minden egyes szezonban részt vett a nemzetközi kupákban, és ennek elmaradásával jelentős bevételektől esik el a klub.

Didier Quillot, az LFP ügyvezető igazgatója elmondta, május 25-ig nevezik meg hivatalosan az UEFA-nak a francia kupainduló csapatok nevét.