Barcelonába tart az egykori La Masia-növendék

Barca-nevelés térhet vissza a Gránátvörös-kékekhez. Az Ajax kapusa, André Onana könnyen lehet visszatér egykori csapatához.

“Nagyszerű öt évet töltöttem itt, de most itt az ideje, hogy továbblépjek.”-mondta a kameruni válogatott kapus. Onana 2015-ben igazolt az amszterdami csapatba a Barcelonától. Azóta több mint 170 mérkőzésen lépett pályára az Ajax csapatában.

Jelenleg a Barcelonának két remek kapusa van. A brazil Neto és a német ter Stegen személyében. Sőt ter Stegen több mint remek. A világ öt legjobb kapusa közt tartják számon. Viszont a szerződés hosszabbítási tárgyalások elakadtak, közte és a csapat között. Ter Stegen az utóbbi években az egyik legmeghatározóbb barcelonai futballistája, ő pedig azt szeretné ha a fizetésén is látszódna. Állítólag 18 millió Eurós fizetést szeretne magának a német válogatott kapus, amit a koronavírus okozta nehéz helyzet miatt nem szívesen fizetne ki a klub.

Állítólag Neto is gondolkodik a távozáson. A brazil kapus egy évvel ezelőtt jött a Valenciától. A két csapat gyakorlatilag kapust cserélt. Cillessen ment a Valenciához, mert mindenféleképpen védeni szeretett volna, míg Neto örömmel jött a katalán csapathoz. Úgy néz ki egy év alatt meg is unta a cserekapus szerepet. Így Onanának könnyen ölébe hullhat élete lehetősége.

Onana 2010-ben került a Barcelona utánpótlásába. Samuel Eto’o alapítványa sok kameruni tehetséget terelt a Barca akadémiára. Onana unokatestvére is itt védett. Fabrice Ondoa a Barcelona B csapatának a kapusa volt amikor Victor Valdes távozott a csapattól, akkor még az ő neve is felmerült mint lehetséges utód, de végül Claudio Bravo és ter Stegen érkezett.