Barca: Ha Xavi visszatér, Neymar is?

Az FC Barcelona korábbi legendás játékosa, a jelenleg Katarban edzősködő Xavi egykori harcostársával, Samuel Eto’o-val beszélgetett az Instagramon futó ‘roadto2022es’ elnevezésű program keretein belül. Az Al-Sadd trénere meglepően (?) sokat beszélt egy esetleges barcelonai visszatérésről.

Xavi és Eto’o azzal kezdték a beszélgetést, hogy szót ejtettek a szerintük ideális futballfelfogásról, nosztalgiáztak egy is egyet, végül Xavi edzői pályája következett.

“Januárban keresett a Barca, de úgy éreztem, nem ez a megfelelő pillanat, hogy belevágjak. Abidallal és Oscar Grau-val sokat beszélgettünk erről. Nagyon is kecsegtető volt az ajánlatuk, és az FC Barcelonát edzeni már önmagában is hatalmas dolog. Tapasztalatot szeretnék gyűjteni, majd igen, az álmom az, hogy a Barca edzője legyek.” – Fogalmazott Xavi, majd enyhe utalást tette a közös munkára Lionel Messivel is.

“Messi a valaha volt legnagyszerűbb játékos. Biztos vagyok abban, hogy még lesz egy világbajnokság a lábában. Nagyon odafigyel magára, éppen ezért, 5 vagy 6 évig még bőven játszhat a legmagasabb szinten. Játékostársként nagyon jól ismerem, fantasztikus dolog lenne őt edzeni!” – Így a Barca legendás ‘6-osa’, aki sokak szerint megpedzegette egy régi-új ismerős esetleges visszatérését is a katalán fővárosba.

“Nagyon sajnáltam, amikor Neymar eligazolt. A szakértők nem véletlen sorolják a világ Top5 játékosa közé. Remélem valóban visszatér majd a klubhoz! Neymar pozitív karakter, sokat tett a Barcáért, hiszen bármikor képes a különbséget jelenteni a pályán.” – Így Xavi, aki a még annyit tett hozzá, hogy az lenne az igazán valóra vált álom a számára, ha azt a Barcát edzhetné, amelyben Messi is Neymar újfent együtt futballozik.