Újabb olasz csapatnál születtek pozitív tesztek – HIVATALOS

Továbbra sem zökkenőmentes az olasz csapatok visszatérése a tréningezéshez, a minap az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Sampdoria csapatánál is több koronavírus-fertőzést erősítettek meg…

A Sampdoria csapatának négy játékosánál állapították meg a koronavírust a szervezett edzések megkezdése előtt kötelező vizsgálatok során: hárman új fertőzöttek, egyikük pedig már korábban is pozitív tesztet produkált. A klub bejelentése értelmében határozatlan időre elhalasztották az edzőközpontban tervezett gyakorlásokat, továbbra is mindenki kizárólag otthonában tréningezhet.

Az olasz első osztályban eddig összesen 17 játékos betegedett meg a vírussal: a Sampdoria hét betege mellett eddig a Juventus és a Fiorentina csapatából három-három, míg az AC Milan, az Atalanta, Hellas Verona és immár a Torino keretéből egy-egy fertőzöttet diagnosztizáltak, legtöbben azonban már tünetmentesek.

A genovai csapatból korábban Manolo Gabbiadini, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby and és a csapatorvos Amedeo Baldari esetében regisztrálták a fertőzést.

A bajnokság aktuális idényéből még 12 forduló és néhány további elhalasztott mérkőzés van hátra, a bajnokságot 26 lejátszott forduló után a Juventus egy pont előnnyel vezeti a Lazio csapata előtt.

Olaszországban február vége óta a koronavírus-járvánnyal összefüggésbe hozható áldozatok száma már meghaladta a 30 ezer főt, miközben már több mint 217 ezer pozitív tesztet végeztek el az országban.