Barcelona: Coutinho lehet a kulcs az új igazolásoknál – sajtóhír

Philippe Coutinho, aki több Premier League klub kívánságlistáján is szerepel, nagy szerepet játszhat abban, hogy a Barcelona le tudja igazolni a kiszemelt célpontjait. 

A brazil középpályás a Barcelona legdrágább igazolásaként csatlakozott a katalán együtteshez 2018 januárjában, de mindössze másfél szezonnal később kölcsön is adták a Bayern Münchennek. A pályán sajnos nem azt a teljesítményt hozta, amit a Barca elvárt volna tőle, de más módon akár még segíthet a klubnak: abban, hogy megszerezzék Lautaro Martínezt vagy ha ő nem jönne össze, akkor egy másik játékos leigazolásában.

A Barcelonának két célpontja a lesz a következő átigazolási időszakban: a már említett Lautaro Martínez és a Juventus középpályása, Miralem Pjanic. Bár állítólag a megegyezés már mindkét játékossal megszületett, más komplikációk merültek fel az üzlettel kapcsolatban. Az Inter például kijelentette, hogy nem hajlandóak megválni az argentin támadótól 111 millió euró alatt. Emellett pedig a katalánok középpályása, Arthur is kijelentette, hogy nem akar távozni a klubtól, pedig ő lett volna a kulcsszereplő Pjanic leigazolásában.

Katalán sajtóértesülések szerint azonban Coutinho segíthet ezen üzletek lebonyolításában. A Mundo Deportivo információi szerint a brazilt több Premier League klub, köztük a a Chelsea, a Newcastle, a Manchester United, az Arsenal és a Leicester is szívesen leigazolná. A Barcelona 100 millió euró körül kérne érte, de ha eladni nem tudná ennyiért, akkor belevonná a Lautaro-, vagy a Pjanic-üzletbe. A katalán Sport viszont arról cikkezett, hogy az Inter elnöke, hajlana is erre a megoldásra az argentin támadó kapcsán.