Görögország: bebiztosította első helyét az Olympiakosz

Folytatódott a görög Szuperliga is a 27. fordulójával, a rájátszásban pedig a PAOK-Olympiakosz és a AEK Athén-Panathinaikosz párharcokat játszották le vasárnap este. Az Olympiakosz egygólos győzelmet szerzett, ezzel bebiztosítva az első helyét a tabellán, míg a másik mérkőzésen nem bírtak egymással a csapatok. 

PAOK-Olympiakosz:

Kiegyenlített mérkőzés volt a két csapat között, bár nem volt túl eseménydús. Az első félidőben nagyon hasonló volt a labdabirtoklás és a helyzetek száma is, bár a kapuba csak az Olympiakosz talált be. Először a 7. percben lőtt gólt El Arabi, de ezt a videóbíró segítségével később les miatt érvénytelenítették. A vezetést végül a 23. percben szerezte meg a vendég csapat, ekkor El Arabi kapásból lőtte el a labdát a tizenhatoson belülről, a játékszer pedig  a kapu jobb oldalába ment. A PAOK-nak is volt azért egy nagyobb ziccere a játékrész végén, ekkor Vieirinha bal oldalra tartó szabadrúgását kellett bravúrral védenie Jose Sának. A második félidőben már nem igazán próbálkozott az Olympiakosz, leginkább csak védekezett, azonban a PAOK-nak sem voltak igazán nagy helyzetei, így az eredmény már nem változott a végéig.

PAOK-Olympiakosz: 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. El Arabi (23.)
Sárga lap: Varela (23.) ill. Tsimikas (66.), Randjelovic (77.), Jose Sa (90+2.), Gaspar (90+6.)
Kiállítás: – ill. –

AEK Athén-Panathinaikosz:

Kiegyenlített, ám elég eseménytelen első félidőn voltak túl a csapatok. A hazaiaknak volt néhány lövése, de ezek rendre elkerülték a kaput, a Panathinaikosz pedig csak a játékrész végén került először nagy helyzetbe, de ezt is védte a kapus. A második félidőre már felpörögtek az események, és jöttek a gólok is. Az 53. percben a vendégektől betalált Federico Macheda, de a videóbírózás után ezt érvénytelenítették les miatt. A 65. percben azonban már érvényes gólt szerzett a Panathinaikosz, amit szintén Macheda lőtt a hálóba. Nem vezettek azonban sokáig, mert a 75. percben egyenlített az AEK, ekkor Marko Livaja lőtt a kapu jobb alsó sarkába. A hosszú hosszabbítás ellenére sem változott már az eredmény, így döntetleneztek a csapatok.

AEK Athén-Panathinaikosz: 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Livaja (75.) ill. Macheda (65.)
Sárga lap: Lopes (42.), Simoes (51.) ill. Kourbelis (35.), Insua (75.)
Kiállítás: – ill. –

A bajnokság jelenlegi állása – rájátszás: