NB I: újabb lépést tett a Fradi a címvédés felé

Az OTP Bank Liga 27. fordulójának vasárnapi játéknapján a Ferencváros a Diósgyőrrel, míg a Zalaegerszeg a Puskás Akadémiával csapott össze. A Fradi nagyon könnyen győzte le ellenfelét, ezzel pedig még jobban elhúzott a tabellán az első helyen. A ZTE remekül játszott, és le is győzte a felcsútiakat, ezzel pedig elérték, hogy elszakadjanak kicsit a kiesőzónától. 

Ferencváros-Diósgyőr:

Szinte végig dominálta a mérkőzést a Fradi, és az első félidőben bár többet birtokolták a labdát, ez nem társult helyzetekkel, a szünetre pedig le is ült a meccs. A második félidőre azonban már beindultak az események, és jöttek a gólok is. A vezetést az 53. percben szerezte meg a hazai csapat, ekkor Boli lőtt az ötösről a jobb alsó sarokba. Egy percet kellett csak várni a következő gólra, most Haratin dobása után Zubkov a tizenhatos jobb sarka elől a kapu felső sarkába csavarta a labdát. Egyre jobban dominált a Fradi, a Diósgyőrnek csak momentumai voltak. A mérkőzés végül a 82. percben dőlt el, amikor egy szöglet után Botka az ötös rövid sarkáról fejelt a hálóba. A DVTK nem tudott szépíteni sem, így a végeredmény sem változott már.

Ferencváros-Diósgyőr: 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Boli (53.), Zubkov (54.), Botka (82.) ill. –
Sárga lap: Botka (30.), Haratin (55.) Sigér (76.) ill. Pedro (17.), Shestakov (90+1.)

Zalaegerszeg-Puskás Akadémia:

Remekül játszott a ZTE, akik tudták, hogy egy győzelemmel elszakadhatnak kicsit a kiesőzónától. Bár az első félidőben kiegyenlített mérkőzést láthatunk, több helyzetük volt a zalaegerszegieknek, ám ezeket nem tudták gólra váltani. A második játékrészben azonban jött Bobál Gergely, aki Nagy Zsolt hibáját követően 18 méterről lőtt kapura, és hatalmas gólt akasztott a jobb felső sarokba, ezzel megszerezve a hazaiaknak a vezetést a 48. percben. A vendégek nem igazán tudtak helyzetet kialakítani, de azért volt néhány próbálkozásuk. A meccset végül a 86. percben zárta le Bobál Dávid, aki Bőle szabadrúgása után csúsztatott a kapuba.

Zalaegerszeg-Puskás Akadémia: 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Bobál Gergely (48.) Bobál Dávid (86.) ill. –
Sárga lap: Katanec (20.), Márton (53.) ill. Slagveer (40.), Sós (56.), Spandler (89.)

A 27. forduló további eredményei:

Péntek:
Debrecen-Kaposvár: 1-1

Szombat:
Mezőkövesd-Paks: 0-2
MOL Fehérvár-Kisvárda: 2-0
Újpest-Honvéd: 1-0

A bajnokság jelenlegi állása: