Német Kupa: simán jutott döntőbe a Bayer Leverkusen – Videóval

A gyógyszertáriak könnyedén vették az akadályt, de nem is meglepő, hiszen ellenfele jóval alacsonyabban volt besorolva, aki csodaszámra jutott be a legjobb négy közé.

A Bayer Leverkusen nem bízta a véletlenre, azonnal neki esett negyedosztályú ellenfelének, amelynek következtében már a 11. percben sikerült megszerezniük a vezetést. A találatot Diaby jegyezte, aki Demirbaytól kapott kiváló indítást, a francia játékos pedig higgadtan lőtt kapuba kapásból (0-1). Nyolc minutummal később kettőre növelik előnyüket a gyógyszertáriak, Demirbay beadására rosszul mozdult ki a hazaiak hálóőre, Batz, aki összeütközött csapattársával, így a labda Alario elé hullott, az argentin csatár pedig nem hibázott (0-2). A vendégek ezt követően sem álltak le és kombinatív játékkal többször is eljutottak a Saarbrücken kapujáig, de sem Paulinho, sem Demirbay nem tudta kihasználni lehetőségeit, viszont így is magabiztos előnnyel mehettek pihenőre Peter Bosz fiai.

A második játékrész elején megvolt az első komolyabb lehetősége a hazaiaknak is, azonban Sebastian Jacob nem tudott túljárni Hradecky eszén, a finn kapus védte a középpályás fejesét. Ezt követően a Leverkusen folytatta ahol abbahagyta, azaz támadott, aminek az 58. percben meglett az eredménye, ugyanis Demirbay újabb gólpasszt oszt ki, ezúttal a csereként beálló Bellarabit találta meg, aki a léc alá lőtte közelről a labdát (0-3). A hazaiak jöttek előre a szépítő találatért, de komolyabb lehetőségig nem sikerült eljutniuk, nem úgy, mint a Leverkusennek, azonban akárcsak az első félidőben, úgy a másodikban sem sikerült sem Demirbaynak, sem Paulinhónak kihasználni a lehetőségét. A gyógyszertáriak ennek következtében bejutnak a döntőbe, ahol a holnapi Bayern München – Frankfurt mérkőzés győztesével találkoznak a fináléban. A Saarbrückent azonban így is dicséret illeti, hiszen negyedosztályú csapatként jutottak el az elődöntőig. 

Saarbrücken – Leverkusen 0-3 (0-2)
Játékvezető: G. Winkmann, Helyszín: Hermann-Neuberger-Stadion (Völklingen)
Gólszerzők:ill. M. Diaby (11′), L. Alario (19′), Bellarabi (58′)