Döntetlen a rangadón

A két legutóbbi két Magyar Kupa döntő győztese csapott össze az NB I 28. fordulójának keddi játéknapján. A friss győztes Honvéd, a bajnokságban a minél előkelőbb helyezésért és Pisont István munkájáért küzd, míg a Fehérvár megpróbálja megszorongatni a Ferencvárost a bajnokság hajrájában.

Bekezdett a Fehérvár. Már a 4.percben megszerezte a vezetést a vendég csapat 0-1! Nikolics Nemanja egy gyönyörű támadás végén szerzett gólt. A korábbi magyar válogatott támadónak ez már a negyedik bajnoki gólja volt, visszatérése óta. Majd a fehérvári együttes a 17.percben egy kontra végén büntetőhöz jutott. A tizenegyest Nikolics végezte el, de Tujvel védeni tudta a büntetőt, illetve Pátkai gyengécske ismétlését is. A második védésnél Nikolics véletlenül fejbe rúgta a kapust, akit percekig kellett ápolni.

A második félidő első felében a technikai hibák  domináltak, majd a 63.percben a semmiből egyenlített a Honvéd
1-1! Gazdag kapott kiváló kiugratást, de lövését védte Kovácsik, a kipattanót a harcos Ugrai visszaszerezte egy védőtől és a kapuba bombázott.
A mérkőzés hajrájában a vendég fehérvári együttes nagy nyomás alatt tartotta a Honvédot. Gólt viszont már egyik csapat sem tudott szerezni. Ezzel az eredménnyel egyik csapat sem lehet megelégedve.

Budapest Honvéd FC – MOL Fehérvár FC 1-1 (0-1)
Vezette: Csonka Bence, Helyszín: Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion
Gólszerzők: Ugrai (63.) ill. Nikolics (4.)

A holnapi nap programja

16:55 DVTK – ZTE (M4 Sport)
19:00 Puskás Akadémia – Kaposvár (M4 Sport)
21:05 Paks – FTC (M4 Sport)

Bajnokság állása