Női NB I: hiába Vágó bombagólja, folytatódik a harc a BL-ért – videóval

Az MTK 2-1-re legyőzte az előző felvonást megnyerő Ferencvárost a Bajnokok Ligája-selejtezőjében való indulásról döntő, két nyert mérkőzésig tartó párharc második meccsén.

A Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi határozatának értelmében a Simple Ligában nem hirdetnek bajnokot, a BL-részvételért azonban a záró tabella első két helyezettje a bajnoki döntővel megegyező forgatókönyv szerint játszik: a párharc az egyik csapat második győzelméig tart. Amennyiben a találkozókon kilencven percet követően döntetlen az állás, tizenegyespárbajban születik döntés. A 13. fordulóból elhalasztott MTK-DVTK találkozót két hete pótolták be, és mivel a fővárosiak legyőzték a miskolciakat, és a második helyen végeztek, így ők játszhatnak a BL-indulásért a félbeszakításkor listavezető Ferencváros ellen.

A kék-fehérek kezdték jobban a meccset, a 12. percben egy beadás után Pápai volt eredményes (1-0). Ezután az FTC ritmust váltott, sok lehetőséget dolgoztak ki a zöld-fehérek, az MTK pedig ellentámadásokból veszélyeztetett. A 42. percben Vágó bombagóljával egyenlített a Fradi. Az FTC a második félidőben is komoly nyomás alá helyezte az MTK-t, de a hazaiak, egy kontra után Magyarics fejesével ismét vezetést szereztek (2-1). A Fradi ezután is mindent megtett az egyenlítésért, de az MTK kapusa remek formában védett, így nem tudtak betalálni a vendégek. A végén Vágó súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, remélhetőleg nem vár rá hosszú kihagyás. A mindent eldöntő harmadik találkozót egy hét múlva, június 18-án, csütörtökön rendezik 17:30-tól a Kocsis Sándor Sportközpontban, ahol eldől, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot a Bajnokok Ligájában.

Női NB I
Párharc a Bajnokok Ligája-indulásért, második mérkőzés:
MTK Hungária – FTC-Telekom 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Pápai (12.), Magyarics (65.), ill. Vágó (42.)