Arsenal: a télen szerezték a védőt, aki meccs nélkül már tovább is állhat

Kölcsönben érkezett a klubhoz, de még egyszer nem léphetett pályára az Arsenal szerelésében a portugál védő, akivel a jelek szerint nem kívánnak hosszabbítani.

Elég komoly lyukak vannak az Arsenal keretében, különös tekintettel a védelemre. A télen pánikszerűen hozták el a Southamptonból kölcsönben Cedric Soarest, akinek a sokáig sérüléssel bajlódó Bellerint kellett volna valamelyest pótolnia. A portugál védő viszont szintén sérüléssel bajlódott, majd gyógyulását követően sem került be a csapatba.

A koronavírus miatt aztán egy kényszerű szünet várt a csapatokra, szünetelt a bajnokság. Ez lehetőséget kínált Cedric számára, hogy egészségesen bizonyíthasson Arteta számára. Azonban a jelek szerint nem áll túl jól ilyen szempontból. Két felkészülési mérkőzést játszott eddig az Arsenal (a Charlton és a Brentford ellen) és ezeken egyetlen percet sem töltött a pályán a védő. Sőt, összeszedett egy újabb sérülést: az egyik edzésen fejbe rúgták a labdával és az arca csúnyán sérült. Emiatt egy speciális maszkban kell majd játszania – már ha be akarja őt vetni egyáltalán Mikel Arteta.

A Goal.com szerint egyelőre nem született megegyezés Cedic jövőjével kapcsolatban. A játékos kölcsönszerződése június 30-án jár le és az Arsenalnak elég sok meccse lesz még ezt követően is – már zajlanak a tárgyalások arról, hogy Cedric egy rövid távú szerződést kapjon a szezon végéig. Ugyanakkor A közeljövőben nem várható, hogy a pályán láthatjuk őt és simán benne van a pakliban, hogy játékpercek nélkül kényszerül majd letudni ezt a fél szezont az Ágyúsoknál. Ugyanakkor a klub technikai igazgatója számol a portugállal és kiemelte, mennyire lelkiismeretesen dolgozik az edzéseken.