Bayern München: “nem gondoltam volna, hogy ilyen jó lesz”

A német bajnokság (Bundesliga) tabelláját magabiztosan vezető és az őszi hullámvölgy után az újabb bajnoki cím legfőbb várományosának számító Bayern München új vezetőedzőjének eredményessége meglepte barátját…

Bizonyára nem sokan várták volna, hogy Niko Kovac őszi gyengélkedése után Hans-Dieter Flick irányításával ekkora erőre kap a Bayern München, amely 24 tétmérkőzésből 21-et megnyert a kezei alatt. Még egykori játszótársa, a bajor klub elnökének, Karl-Heinz Rummeniggének az öccse, Michael Rummenige is meglepődött:

“Őszintén bevallom, hogy nem néztem ki régi barátomból ezeket a sikereket és ezt a stílust. Még emlékszem arra, amikor játékosként 1985-ben az SV Sandhausentől a Bayernhez jött. Nagyon nyugodt volt, visszafogott, mindig lojális, nagyon kedves és benne volt minden szórakozásban. Egyszerűen jó ember. De vezető típusnak nem mondtam volna. Ennek fényében különösen meggyőző az, ahogy most edzőként viselkedik. Hihetetlen, hogy mennyit fejlődött. Szerintem akár triplázhat is az idén a Bayernnel.”

Az 55 éves Flick novemberben vette át a Bayern irányítását előbb megbízott vezetőedzőként, majd áprilisban 2023 nyaráig szóló szerződést kötött a klubbal.